跳至

首頁

尾頁

別墅

好痛呀!點解生完仲會生痔瘡??有什麼止痛方法?

如題 :-(

複式洋房

Re: 好痛呀!點解生完仲會生痔瘡??有什麼止痛方法?

我都有啊!醫生俾咗藥膏我搽,不過攪到傷口乸乸地。我諗再等傷口好番先理喇!廢事攪到傷口發炎。 :-(

大宅

我都有, 搓了醫生開的藥膏, 早晚一次, 已好返好多

洋房

吃多D水果,有幫助架!

[img align=left]http://b1.lilypie.com/0cFlp8.png[/img]

大宅

我都有, 都係搽醫生開的藥膏, 每次大小便後搽,已經生完一個月, 仍然未好, 不過已經吾痛, 但就吾舒服, 成日覺得有D野"梗"住肛門

另外, 我個陪月姐姐找了一盞紫外光燈給我照痔瘡, 的確有幫助, 不妨試試

吃多D水果, 可以幫助排便, 使排便時減輕痛楚, 我就食火龍果, 好有效

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

me too~~ 我的痔瘡都痛左好耐呀... 開始個幾日簡直想死...

大宅

我想問下紫外光燈, 係唔係照銀紙個0的??

大宅

紫外光燈,其實同普通枱燈無分別,都係白光,不過我相信個燈胆同普通應該有分別,但我不太清楚分別在那裡,但我相信一些醫療用品公司應該會有,因為陪月話盞燈主要係用來照傷口,令傷口可以快D好番。

首頁

尾頁

跳至