產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問自己煲薑醋要幾多錢呀?

我想問自己買材料煲薑醋大慨20人份量(我估20斤到)要幾多錢呀?

其實我唔識煲,我亦知道八珍有得訂但我覺得好貴,如果自己買材料煲平過八珍,想找人幫我煲...唔知你地可否話我知呀?

many many thanks

別墅

Re: 想問自己煲薑醋要幾多錢呀?

有冇人知呀 :-(

男爵府

我見阿媽自己煲的薑醋成本要成$400-500, 不過就唔知止唔止20人份量, 因為醋/豬腳/蛋係耐唔耐就加入的~

大宅

我媽咪話頭頭尾尾加埋要幾千蚊(包括醋,薑,買煲,豬腳,雞蛋),不過我好多親戚,份量好多(十幾家人,仲有朋友)

別墅

除左八珍,是否有其他牌子的醋可選擇,平d架?
1649 寫道:
我想問自己買材料煲薑醋大慨20人份量(我估20斤到)要幾多錢呀?

其實我唔識煲,我亦知道八珍有得訂但我覺得好貴,如果自己買材料煲平過八珍,想找人幫我煲...唔知你地可否話我知呀?

男爵府

畀面勳章

我奶奶話用左千幾蚊,煲左七大煲.
但賣豬腳果個人都幾熟的,聽我奶奶講好似係半賣半送咁賣俾佢架啦~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

rainbow1113 寫道:
除左八珍,是否有其他牌子的醋可選擇,平d架?[quote]
1649 寫道:

[/quote]
明德

大宅

請問有沒有明德的聯絡電話或資料提供?謝!

首頁

尾頁

跳至