嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

水豆針

你地有無同bb去打水豆針呀? 有無好dr介紹!
My Sweet Heart- Minnie

複式洋房

Re: 水豆針

小朋友應盡早注射水痘針, 以預防受到水痘病毒所傳染, 由其係女孩子, 如有水痘印就唔好睇

大宅

drckwong 寫道:
小朋友應盡早注射水痘針, 以預防受到水痘病毒所傳染, 由其係女孩子, 如有水痘印就唔好睇

打完會唔會發燒ka

複式洋房

水痘針有9成係唔會發燒的, 請放心

大宅

drckwong 寫道:
水痘針有9成係唔會發燒的, 請放心

thanks

複式洋房

drckwong:
係咪打咗水痘針就真係唔會出水痘??

複式洋房

有9成5人會終身免疫, 但若打了針後仍出水痘亦會較沒有注射疫苗的小朋友快痊癒

大宅

oic...........

大宅

How old should the kid take the vaccine then?
I heard should be around 1.5 years old?!

Thanks
jlie

複式洋房

jlie
yes, the kid should reach 1.5 years old. my son just take the vaccine this morning.

男爵府

我囡囡現21個月, 剛在這星期日打了水豆針, 没有發燒.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔仔係15/7打左水痘針, 但發現女女2/8開始出, 咁我仔仔出既機會大唔大? 其實我女女係02年巳經打左針, 希望佢唔好出得太辛苦啦, 因為佢有濕疹 :-( :-(
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

首頁

尾頁

跳至