跳至

首頁

尾頁

別墅

8個月大既bb, 1餐應該食幾多份量粥仔&糊仔?

half bowl定係full bowl!

公爵府

Re: 8個月大既bb, 1餐應該食幾多份量粥仔&糊仔?

粥仔~~1 碗半左右
糊仔~~5安奶再溝糊仔, 量唔定, 主要睇佢夠杰就 ok

別墅

貓貓媽咪
唔該晒!但如果佢1餐食得3�4bowl,咁雖唔雖要加99?

伯爵府

粥仔 ~~> 1.5 至 2碗大人食飯碗.
(糊仔已經無食好耐lu)

禁止訪問

侯爵府

唐老鴨BB 寫道:
貓貓媽咪
唔該晒!但如果佢1餐食得3�4bowl,咁雖唔雖要加99?

唐老鴨BB ,
我覺得食野既份量無話需唔需要加,係睇個bb夠唔夠飽,佢唔夠飽自然會叫or喊話你知,如果佢飽就算你監硬加 99比佢,佢都唔會食,就算食都會獲利回吐lor!

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ct2baby 講得好岩呀.....
需唔需要加, 係 bb 話事.

人地 bb 食幾多? 雖然同月份, 但重量又唔同, 男仔女仔又唔同, 好難比較.
該用戶已被刪除

侯爵府

w_y 寫道:
ct2baby 講得好岩呀.....
需唔需要加, 係 bb 話事.

人地 bb 食幾多? 雖然同月份, 但重量又唔同, 男仔女仔又唔同, 好難比較.

he..he..proxxxx第一次話我講得岩,仲要係好岩果隻添呀! :mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我成日都覺你講得好岩架
唉...幫幫忙...我係普通人一個...............

首頁

尾頁

跳至