自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

小男孩游水俾唔俾佢穿泳衣好?

我見市面上有一的兩件頭泳裝(小男孩用),褲還褲,衫還衫.我仔間幼稚園宜家暑期活動有游水,學校叫叫男仔帶泳褲返去,我問老師小朋友咁細個,浄係着泳褲會唔會凍,老師話如果有呢個耽心可以着埋泳衣,不過着咗反而成日焗住的水,你地話到底着好定唔着好呢?(我個仔今年三歲)

大宅

Re: 小男孩游水俾唔俾佢穿泳衣好?

我會俾阿仔著一件頭泳衣, 可保暖, 好奇怪果位老師會有咁回應? 我未聽過!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

如果好似呢兩兩三日咁熱O既,YR3小朋友只係穿泳衣都唔係問題,應該唔會冷親~
但如果陰天有微雨就唔係咁好~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

我早兩個星期係加拿大,
同D 細路去個戶外水上樂園玩,
只得我仔著兩件頭泳衣,
其他表弟只著泳褲。
個個濕晒身,上水又有風,
唔係講笑,D表弟凍到牙較震,
我仔件泳衣係濕但都唔會凍成咁。
所以如果怕佢凍,有衫點都好過無衫。

珍珠宮

而家咁熱著泳褲都得啦

男爵府

我都係呀~

男爵府

畀面勳章

多謝你地解答.
如果唔系着泳衣,但着一件掛膞背心,咁又可唔可以保暖呢?我其實唔想買泳衣,因為我自己唔會帶佢去游水,買條泳褲仔只是想應付學校的活動.

男爵府

畀面勳章

但宜家巳掛一號風球,而佢地學校系聽日先游,我都系怕佢凍.
cway 寫道:
而家咁熱著泳褲都得啦

首頁

尾頁

跳至