意見反饋
義工

自由講場 今日: 5920|主題: 995431

大肚婆可吾可以搬屋架?

複式洋房

國民生產總值:252

大肚婆可吾可以搬屋架?

如果真係要搬屋既,
到其他地方宿住OK 吾OK既呢

禁止訪問

國民生產總值:8013

Re: 大肚婆可吾可以搬屋架?

洋房

國民生產總值:225

其實最主要是視乎妳自己怎樣看, 那些都是中國人的傳說,
並沒有什麼根據.

別墅

國民生產總值:605

搬既時候 你唔好幫手 唔好在場
都係怕既話 就睇通勝 揀一日好日子先至搬

如果新屋剛從新裝修完 有可能仲有天那水味
聞太多對大肚婆唔好既 咁你就先去朋友或親戚家暫住幾日囉

http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

男爵府

國民生產總值:9853

我大肚的時候, 我都有搬屋, 間屋仲要裝修, 現在bb都健健康康, 我覺得d人話大肚唔好搬屋或裝修, 係比較迷信, 沒有科學根據.

大宅

國民生產總值:1620

me too...

lokyiumum 寫道:
我大肚的時候, 我都有搬屋, 間屋仲要裝修, 現在bb都健健康康, 我覺得d人話大肚唔好搬屋或裝修, 係比較迷信, 沒有科學根據.

別墅

國民生產總值:818

其實都係睇好唔好彩,我朋友有咗,望主老公整牆,佢bb出世後塊面有一"達"野。

別墅

國民生產總值:506

我大肚都有搬屋. 搬完一星期左右生. 期間裝修. 係全間折晒再裝修. 一路我都有去睇和跟 . 我和老公好清楚知道就算BB有什麼事都不會和這件事有關. 生命係好奇妙. 細胞分裂, 型成生命. 性別. 腦部發展. 其他器官.... 係好複雜.

其實真係好睇您自己點睇. 還有您老公和 其他人 (奶奶老爺... )
生BB 真係沒有保證. 有D 人生左出來 多粒墨 都會有野講.
真係要睇您和您老公如何睇 . 會否受這些影響

另外祝您生個肥肥白白的可愛BB.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.