意見反饋
義工

在職全職 今日: 20|主題: 46513

跳至
[全職媽媽] 各位全職媽媽有無諗過出返去做野架?

大宅

國民生產總值:3393

各位全職媽媽有無諗過出返去做野架?

你地打算等個b幾大先出去做野呀~?

諗住做邊行呀~?
?-(

水晶宮

國民生產總值:68443

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 各位全職媽媽有無諗過出返去做野架?

冇諗過出返嚟做野.一來本身成績又唔係咁好..
二來年紀開始大.....同d後生既實爭唔到...
三來.做全職媽咪都幾好...可以陪下d仔女.

子爵府

國民生產總值:13407

畀面勳章

no la... :lol: :lol: 我呀女而家先15個月 :cry: :cry: 要諗n1..k1...p1.... :-( :-( 又要教....諗起都 邊有時間做嘢

大宅

但我好想出返去做野woo~
成日係屋企好悶呀......

大宅

國民生產總值:2508

QQTAFFY 寫道:
但我好想出返去做野woo~
成日係屋企好悶呀......

me too! 揍仔揍到我驚啦
而且又要做家務 最唔中意 :tongue:
成個老公阿仔勞棣,生埋今胎就要搵工啦 
都係搵sales做,因為學歷唔高

大宅

國民生產總值:3531

me too
qq媽媽咪 寫道:
冇諗過出返嚟做野.一來本身成績又唔係咁好..
二來年紀開始大.....同d後生既實爭唔到...
三來.做全職媽咪都幾好...可以陪下d仔女.

大宅

國民生產總值:1072

都想出去做野, 原因唔係為錢, 而係可以扮靓同識多d人. 同個社會接觸多d.........而家扮來扮去都係比自己睇, 最多湊仔放學比倒d c9睇多倆眼:-(

but, 小b快要出世, 同亞仔升小學.........我計過, 起碼10年唔可以出來做..........到時人老pig黃:-( , 有鬼人請, 至多開間時裝店打發下時間

大宅

我唔想就咁就一世呀.... :-( :-(
如果日日响屋企.....好易變肥師奶......
同社會脫哂節.....諗到都驚..........><

我而家個bb9個月大.....我舊年4月先開始無做野.....
而家已經悶到想死啦!!!!!!!!!!!!

我想出去撈返下幾個月part-time老公又唔俾....
要我等到阿b入幼稚園........
但我已經頂唔順啦!!!

老實丫...我有大專程度架.....
但一畢業就生左個b.....
到而家都未做野.....
我自覺好無奈lor

子爵府

國民生產總值:12454

QQTAFFY
你唔想湊bb&有大專程度就唔好嘥哂 我學歷低、人工少、時間長,做嚟把鬼 做全職媽媽唔係與世隔絕,而家資訊發達又有電腦,洗驚脫節?!變唔變肥師奶係睇自己啫!唔好成日屈喺屋企,多d行街(唔一定用$)見吓人咪ok :wink:

子爵府

國民生產總值:11700

QQTAFFY,
我同你都差唔多呀,我master畢業出o黎做o左年半o野,就冇做等生,本來稔住生完再搵野做,但係最後唔捨得個仔,又唔放心俾人揍,同埋唔想佢第時痴第二個多個痴我。老公有時都會問我悶唔悶,想唔想做返野,我夠想有自己事業啦,但係咁就要放棄好多同BB相處o既時間,日日早出晚歸,返到o黎可能見得個仔一陣,佢又要瞓覺,我實在忍受唔到同個仔分開,所以都係決定唔做野住,可能將來想做都已經冇人請我,但係為o左個仔,我唔會後悔。

大宅

master都捨得呀.....
你真係勁!!!!

別墅

國民生產總值:2932

am not yet a mother , trying to bingo now but I am planning that if i have bb one day, I will quit my full time job and do part time business.

In fact, I am doing it now. It's called network distributing business. some people may think it is sales, but it is a lot better than it.

This business takes time to grow, therefore. I start now to lay down the foundation.

If you want to know more, pm me

伯爵府

國民生產總值:15534

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想出黎做野,我而家幫我阿嫂揍bb揍到10月就唔使揍,我一早諗好出黎做野,因為揍小朋友真係好困身~~點知我契仔個阿媽又話想俾我揍,我而家都十五十六,唔知揍好定係出去搵野做好~~我自己兩個一個讀小學一個讀低班,我多左好多時間,又冇理由唔做野,但我又真係唔想再揍小朋友,真係好煩~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止訪問

國民生產總值:4829

好媽媽勳章

子爵府

國民生產總值:13407

畀面勳章

同意
lo8189 寫道:
QQTAFFY
你唔想湊bb&有大專程度就唔好嘥哂 我學歷低、人工少、時間長,做嚟把鬼 做全職媽媽唔係與世隔絕,而家資訊發達又有電腦,洗驚脫節?!變唔變肥師奶係睇自己啫!唔好成日屈喺屋企,多d行街(唔一定用$)見吓人咪ok :wink:

大宅

國民生產總值:1606

同意.自從無做嘢,個樣同outlook都大不如前,同社會有d脫哂節,我之前做assistant area suprvisor,但升了不久為了bb放棄工作,到現在想出返做嘢,都唔知做什麼好? :cry:

大宅

國民生產總值:2597

applemary
同意你講法,,,我都會出返去做野,不過會做返減肥師,,,,,,,haha

別墅

國民生產總值:552

lo8189 寫道:
QQTAFFY
你唔想湊bb&有大專程度就唔好嘥哂 我學歷低、人工少、時間長,做嚟把鬼 做全職媽媽唔係與世隔絕,而家資訊發達又有電腦,洗驚脫節?!變唔變肥師奶係睇自己啫!唔好成日屈喺屋企,多d行街(唔一定用$)見吓人咪ok

yes ~

該用戶已被刪除

大宅

我而家努力搵工中啦...
淨係靠老公一份糧根本儲唔到錢...
想响bb讀書前儲定筆錢...
而且排緊上公屋...
費時到時連裝修錢都無...><

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.