跳至

首頁

尾頁

男爵府

想分享:去完2月媽咪攪嘅playgroup之後

啱啱個星期日我帶jerry仔join咗feb bb playgroup,我覺得唔錯想同大家分享(雖然遲到咗).個playgroup係透過唔同嘅遊戲俾bb同大家一齊玩,我去到個場地啱啱開始玩踢波波game,我地抱住bb,幫bb用佢地對腳仔輪流踢一個大波波,原來咁樣一來bb係非常非常鍾意,二來呢個遊戲可以訓練佢地嘅視力同埋注意力,三來又可以強化腳仔d muscles.我個bb仲笑到架架聲
另外一個game係"捐隧道",呢個game要屋企人拎高一條大毛巾(兩邊都升起),然後你抱住bb喺塊毛巾下面行過.行嘅時候可以抱住bb升高降低,等佢個頭仔有時會掂到塊毛巾;同時又可以俾佢感受下有離心力嘅感覺.我見到好多bb都由第一次唔知乜事,跟住玩到笑晒
仲有好多games,例如扶住bb坐喺彈彈波上面俾佢扮下jump jump咁樣,呢個係訓練佢嘅平衡力.

我覺得呢個playgroup同上次我地上嘅唔同,上次學massage+冇道具之下嘅games;今次就有埋玩具�道具......我後來都喺文具店買咗個膠波同jerry仔踢下波

vingel_bb都有去呀!睇下我地1月媽咪有冇機會book到呢個導師又攪番個PLAY group la!!

複式洋房

Re: 想分享:去完2月媽咪攪嘅playgroup之後

Dear pwypaulina,

I absolutely agree with you. Through playgroups with different games, we can train their reaction, intelligence and reinfore their muscles development. If there is any opportunity, I really want 0601 FAMILY can have this kind of playgroups so we can train them by playing different games together.

Karren (twin boys' mom)

男爵府

Re: 想分享:去完2月媽咪攪

秘書小姐

坐言起行啊。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]Paulina, 快

男爵府

好似好引吸呀!

大宅

我都想參加呀, 快d攪啦

大宅

醒目開學勳章

LikLik 寫道:
好想參加呀!
BABY FACE          HONEY BABY

男爵府

呢D就係我想像中既Playgroup啦

珍珠宮

好想參加ar

伯爵府

me2
fslwkl 寫道:
[quote]
LikLik 寫道:
好想參加呀![/quote]

大宅

好媽媽勳章

我又參加 !!1
該用戶已被刪除

大宅

我今個week都去上呀, 唔知係點呢, 番來同大家分享

大宅

me too.

jennyliu 寫道:

大宅

me 3~~~
Veronmac 寫道:
me too.

[quote]
[/quote]

大宅

me 4. Wonder how much each session costs?
tammy104 寫道:
me 3~~~
[quote]
Veronmac 寫道:
me too.

[quote]
[/quote][/quote]

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

侯爵府

me 5. 快d攪la

大宅

快d快d
mrsmcdull 寫道:
秘書小姐

坐言起行啊。

大宅

ME 6, 使唔使幫手BOOK 場地呀?

[url=][/url]

大宅

係喎, 要唔要幫手呀?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題