跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你地會唔會比工人單獨湊BB落去公園散步?

該用戶已被刪除

Re: 你地會唔會比工人單獨湊BB落去公園散步?

別墅

我會俾工人bring my bb去樓下平台playground, 但唔會set死時間, 佢要等我call, 因為唔想佢知道幾時可以落樓, 同埋一定要bring手電等我可以anytime call her. 大約俾佢stay not long than 1 hours, 其實呀b成日只係對住工人,就算工人同佢玩,都會悶啦,等呀b落去見多d人,開心下law.但係最緊要你個工人信得過!如果唔係我怕佢會作反. :-P

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

靚女 + 欣,

現階段一定唔會, 因為 bb 仲細, 況且見得太多佢地 d 工人起平台 / 公園一定同 d 姐姐傾到雞"don"唔"段"咁, 都唔知仲記唔記得有 clement 添

同埋我都贊成唐老鴨咁講, 唔會 set 緊個時間, 等佢冇得約死班豬朋 9 友去 high tea

大宅

我都唔會......買餸都係我自己買,何況俾佢同bb去公園.
no no no
家姐~妹妹

別墅

labelle
係呀!個工人係單獨湊BB 0家,我try過突擊檢查過佢,so far ok, and 我都有check過, 平時樓下平台都無咩工人係到, 同埋多數係印印law...... :wink:
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果你個公園係出面街果種...最好唔好.
如果係屋苑平台, 咁就好少少...視乎你平台個環境

大宅

好媽媽勳章

labelle,

我一定唔會俾工人單獨同BB落街 ~~
但我都贊成BB要落街散步 ~~
因見得多其他野可以幫助刺激腦部發展 ~~

講番點解唔俾工人帶
- 工人好'論盡', 我驚佢自己都攪唔掂
- 工人落街傾計多過照顧BB, 我見其他工人都係任小朋友周圍走, 自己就坐係到同其他工人傾計, 完全無理個小朋友
- 唔想俾機會工人識其他工人, 我工人不論菲定印都可以傾一餐, 唔想俾咁多時間佢學咁多壞野

灝灝e+日日都會落樓下噴水泉坐30-45mins(婆婆/嫲嫲帶, 工人無份),
通常都係5,6點收晒太陽先落, 因好鬼熱 ~~
touch wood ~~ so far 佢又無冷親喎,
不過上星期就俾大蚊咬左一大啖

你其實想俾BB落街的目的是什麼 ?
見識多D ? 吸新鮮空氣 ? 見多D 人 ?

labelle 寫道:
我有d想比工人帶 Clement 落去公園散步, 但好似又唔太放心比工人單獨湊 Clement ...

Anyway 會比工人單獨湊BB落去公園散步既話去幾耐 幾點去 ( 10:00am 好唔好 ? )

別墅

你話唔想俾機會工人識其他工人, 我工人不論菲定印都可以傾一餐, 唔想俾咁多時間佢學咁多壞野,咁你係唔係唔俾工人放假?如果你俾佢放得假佢始終都會識到其他人law. 你好幸福有婆婆/

公爵府

哈哈...我自己湊日頭都無帶佢出去玩
大都夜晚先 (7-9pm) ... 好多人架

星期六日就差不多日日出, 我又唔怕佢悶喎...

大宅

我近排放假, 所以朝朝同亞女落會所的children room玩,但見到dd工人真有d驚。傾計、自顧自看雜誌不在講,d小bb玩到俾人夾親,佢仲 亞bb,我見到都
個小bb固然有頑皮,但佢無warn個bb,出事仲
所以我都算好彩,bb有99揍。

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

工人落街傾計多過照顧BB, 我見其他工人都係任小朋友周圍走, 自己就坐係到同其他工人傾計, 完全無理個小朋友

....................我見我度 d, 有一半以上係咁, 但 d 小朋友好大個, 同埋呢度環境好安全, 所以 ok.

bb...就真係太細, 唔係幾好囉.

伯爵府

唔俾, bb太細, 街太多引誘, mob calls/ friends/ magazine/ 分分鐘帶左bb去印尼/bun舖/ 行街shopping......

大宅

好媽媽勳章

agreed !!!
分分鐘你叫工人落公園,
個工人帶左亞B去舖頭同印尼人傾計都唔知 ~~
係屋企都話有 cam錄住,
去到街就真係無枉管 ~~
仲係攞正牌落街添 ~~ 你話點攪 ~~

mylulu007 寫道:
唔俾, bb太細, 街太多引誘, mob calls/ friends/ magazine/ 分分鐘帶左bb去印尼/bun舖/ 行街shopping......

首頁

尾頁

跳至