意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92771

跳至
係邊間訂日本奶粉好d呢? re-on, 東西定東瀛遊好d?

別墅

國民生產總值:730

係邊間訂日本奶粉好d呢? re-on, 東西定東瀛遊好d?

我有打去re-on問過, 佢地答野個姐姐話, 冇話水唔水貨, 東西就成日見bk有人提, 冇電話問, 東瀛遊就係同事去完旅行見到有好多日本野買, 佢地個網頁講保證全部正貨, 有冇媽咪用過有咩問題呢? 因為之前有見過有媽咪提過去卓x買嘅奶粉試過有變, 冇深入考究係唔係, 但係就驚到以後都唔敢再買, 我買大b奶粉都係等永安或者西田減價先買, 但細b就成日都唔減, 所以想請教大家有咩意見

大宅

國民生產總值:1856

Re: 係邊間訂日本奶粉好d呢? re-on, 東西定東瀛遊好d?

我一向都係同 re-on 一箱箱 (雪印) 咁訂, 平快靚正, 冇問題 bor

o的日本奶粉o係香港冇總代理, 間間公司都係o係日本運貨返o黎賣, 所以冇分正貨水貨.

子爵府

國民生產總值:12616

2018勳章

Re: 係邊間訂日本奶粉好d呢? re-on, 東西定東瀛遊好d?

東西貿易有Web-site, 亦可打去問ga

http://www.etwhk.com/member4/baby/h_sale_info/dfn8978u39493u4.gif

複式洋房

國民生產總值:459

I tried ETW and Re-on, both are good.

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果o係re-on訂,佢做大特價時通常會有野送,eg:濕紙巾~
o係J-mart呢就冇野送,不過好似平幾蚊?一箱好似平$10~
J-mart同東西我都未訂過~反正我覺得re-on都縛好我就唔轉喇~
上次第一次訂...我臨時臨急因有事要中午出去,我毫打比佢地話可唔可以上午送黎,本來約左係下午送既而我又冇寫明話我好急要d奶粉...果日又係星期6,寫字樓d人放假...不過果位先生都好好人幫我搵到送貨位大佬,我9點幾打去,佢地10點打黎話十幾分鐘後就可以送到黎比我喇~

大宅

國民生產總值:2183

我個囡食大仔和光堂...我通常同東西訂 (訂過2次) so far ok 喎!!!! 但係如過急要, 就要講明....但我都系剩 2-3罐時訂, 無貨時要搵都有時間呀嗎 :mrgreen:

洋房

國民生產總值:43

If you are interested in buying 森永, 明治, 雪印(Beamstalk) or Wakodo, you may send an email to Baby-Boom at [email protected] for enquiry. They are selling JP 奶粉 in a very good price...(P.S. Delivery: all of the KCR train stations).. lets try...

大宅

國民生產總值:2701

b&m, re-on, 東西 and東瀛遊 我都買過, 總之邊間做特價我就係度買. 但東瀛遊好似無送貨.

所有香港買的日本奶粉都係水貨, 包括西田, citysuper.....

男爵府

國民生產總值:7245

Re-on: cash on delivery
東瀛遊: have to pay deposit for delivery service

洋房

國民生產總值:259

我一向都係東西貿易訂開, 由bb出世至今10個月大lu, so far都完全無問題, 最近佢地開左一間門市係新蒲崗越秀廣場, 多左好多日本bb食品賣, 我連糊仔同果汁都買日本牌子俾個囝飲, 無辦法啦, 佢唔食香港買到的牌子, 偏偏日本裨子的就勁鍾意, 係東西貿易可以一次過買到晒, 同埋依家有左門市, 就算買一罐都可以, 所以方便好多.

侯爵府

國民生產總值:23056

唔好意思, 我係澳門媽媽, 唔係好識d地方, 請問新蒲崗交通方便嗎? 容易去嗎? 價錢同網上一樣嗎? thx

洋房

你可以係黃大仙中心出面搭20m綠VAN, 或者係旺角先達隔離搭紅van去新蒲崗都到越秀廣場嫁. 我有次去買野咁0岩見到佢地pack緊貨寄去澳門, 我多口問句原來都有d媽咪夾埋一齊訂貨, 佢地幫佢寄過去澳門, 但詳情你要問下佢地先知. 價錢同網上一樣的. www.etwhk.com

侯爵府

國民生產總值:23056

xwt
thx~ 但係聽落都唔易去..

洋房

唔係呀, 好容易好嫁咋..,

民房

國民生產總值:15

277177 寫道:
b&m, re-on, 東西 and東瀛遊 我都買過, 總之邊間做特價我就係度買. 但東瀛遊好似無送貨.

所有香港買的日本奶粉都係水貨, 包括西田, citysuper.....

請問日本奶粉可以係邊到買呀?咩叫b&m? re-on?東西?呀,唔係好明,邊間平呀?

請問邊隻牌子比較好d呀,森永or雪印or明冶?

唔該哂

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我係re-on訂的,其實b&m最平.但成日都冇貨呢~"~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

洋房

國民生產總值:53

有冇網址呀!我都想睇吓呀!
洛紫 寫道:
我係re-on訂的,其實b&m最平.但成日都冇貨呢~"~

大宅

國民生產總值:2116

我都係响B&M到訂明治細仔奶粉, 網址係www.hkbabyfood.com

別墅

國民生產總值:952

新森永同森永有乜分別???初生BB可以食嗎?我打算喂人奶, 但如果要補奶粉可用日本新森永或森永奶粉? 請指教??

民房

國民生產總值:15

Re: 請問日本奶粉點好法?

請各位幫幫忙:
現在煩緊BB食邊隻奶粉?:-(

1) 日本奶粉點好法? 是否較其他牌子好d呀? 适合bb腸呀?
2) 咁森永or雪印or明冶?
3) 咩叫b&m? re-on? 有無 contact number?

唔該哂

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.