產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

好擔心

呢幾日我老婆個肚都好痛啊,我又幫吾到佢,又吾知發生什麼事,你地知吾知啊?
現家大概35周到,有無媽咪試過咁啊?
呢幾日個bb郁得好少啊?
好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心好擔心........

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 好擔心

若果係咁不如去睇婦科醫生唔好睇普通科醫生.而家好去啦
[img][/img][img align=left

大宅

咁有無去醫生度check吓, 我嗰時都有肚痛, 成個肚(那)實晒, 過咗一陣又冇事, 跟住過多幾個字又嚟過, 如事者係一段時間內有好幾次, 之後就知道原來呢d係假宮縮, 好似比妳練習生咁, 如果真係唔清楚都係去睇睇好d, 唔好咁擔心啦.

子爵府

irenetay ,

我呢幾日都成日假宮縮呀, 我想問你有假宮縮之後幾耐就生呀 我聽人講可能過幾日就生架啦 ?-(

irenetay 寫道:
咁有無去醫生度check吓, 我嗰時都有肚痛, 成個肚(那)實晒, 過咗一陣又冇事, 跟住過多幾個字又嚟過, 如事者係一段時間內有好幾次, 之後就知道原來呢d係假宮縮, 好似比妳練習生咁, 如果真係唔清楚都係去睇睇好d, 唔好咁擔心啦.

該用戶已被刪除

民房

咁快?你幾多周啊

民房

佢個肚成日好實啊,搞到佢成日都訓吾好,
咁係咪即係正常啊。
你個朋友之後點嗎?
個BB 又點啊?
好怕怕啊

大宅

唔...都好似有幾星期, 開始有假宮縮唔代表就嚟生, 而且又未必會日日有架, 正如 Platinum 講有D人好早就有假宮縮, 個個唔同, 只要唔係好痛好痛 or 痛到下面有唔正常嘅嘢流, 應該有事, 但係到時真係好唔舒適就要去睇睇啦.

祝妳生產順利, 母子健康

[quote]
Bebichhichi 寫道:
irenetay ,

我呢幾日都成日假宮縮呀, 我想問你有假宮縮之後幾耐就生呀 我聽人講可能過幾日就生架啦 ?-(

公爵府

你只係擔心無用架, 去睇醫生啦, 得個安心嗎..

民房

明天會去見E 生
應該無事的
不過我老婆就辛苦D 啦

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解仲要等明日, 今日去睇左大家都唔洗擔心.
[img][/img][img align=left
該用戶已被刪除

別墅

吳鐵通,
快D同你老婆去睇e生啦!
我果時7個月成日有宮縮,仲一D都唔痛!e生都話無野。
到35週幾一連兩晚,每晚痛一個鐘,去見e生,佢就話我bb早產,結果果晚就生左,隻bb足足早左成個幾月出世!
若你老婆仲未去睇e生,最好訓床,唔好落地啦!

首頁

尾頁

跳至