家事百科

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

個厠所好臭

男爵府

Re: 個

可能關D沖
該用戶已被刪除

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

始終都係個句,會唔會喺地台去水?

如果好肯定係廁所水,可以去超市或者药房,買漂丸放入水箱試吓得唔得。

複式洋房

你可以去買一支“花露水”好平果D。倒體一個寬口的容器上,例如系碗咁樣形狀上,揮發得快D,放體某一個角。可以令廁所D味好D先

複式洋房

會唔會冇做隔氣?好似洗手盤去水位(類似)果d,否則咪有臭味出來!!

複式洋房

To adaada,

如臭氣真的從洗手盤下的儲物櫃 發出,可有什麼去臭方法呢?「做隔氣」- 怎樣做?請指教,謝謝!

複式洋房

u形可儲水果d !!
szesze1078 寫道:
To adaada,

如臭氣真的從洗手盤下的儲物櫃 發出,可有什麼去臭方法呢?「做隔氣」- 怎樣做?請指教,謝謝!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

坐廁已經喺一個隔氣,除非隔水被抽走,否則,唔會有味。
adaada 寫道:
會唔會冇做隔氣?好似洗手盤去水位(類似)果d,否則咪有臭味出來!!

版主

洗手盆多數已裝隔氣樽,應該冇味,隔氣失效會喺成個廁所有味,個櫃有味有機會喺潮濕"嗡"味,留意吓盆下便有冇水跡,可能係盆邊或者去水喉漏水。

szesze1078 寫道:
To adaada,

大宅

我個廁都好臭, 已經用左藍泡泡, 不過藍泡泡d 味都幾勁, 可唔可以將一個分開一半, 才放入水箱內, 等d味唔洗甘勁。

該用戶已被刪除

大宅

你試下揭起個坐

首頁

尾頁

跳至