跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

QE 8月醫院比邊隻牌子初生奶粉BB食咖

別墅

Re: QE 8月醫院比邊隻牌子初生奶粉BB食咖

I also want to know ar!

盈盈262 :I'll go to QE and EDD on 25/8. How abt u?

禁止訪問

別墅

你講個隻韓國牌子係吾係叫"萬朝"丫

With God all things are possible.MATT 19:26

洋房

我係 8月2日係 QE 生咗 BB 女, 佢地用 愛他美奶粉俾 BB 食

洋房

我就8月28日,係咪真係食開一隻,阿B就唔要食另外一隻啦?我聽好多人都係咁講!仲有一個問題,雪印有for New Born Baby嗎?我嗰日係會展睇都無嘅?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20711;115/st/20060828/dt/13/k/95a0/preg.png

複式洋房

alicewos:
因為政府主張初生bb食人奶!!
所以政府唔比奶粉商幫1號奶粉宣傳~~
你留意下d廣告...係唔會有1號ga~~
我都有去bb展,你冇留意成個場都冇1 號奶粉咩!
我都係bb展果到既人話比我聽先知!
細粒B妹起2006年6月30日出世喇~~起屯門醫院出世GA~~ 柔柔豬起2007年3月2日出左牙牙喇~一次出兩隻tim! 叻叻柔柔小館

洋房

原本係咁!Thanks for telling me that!咁你有無咩心水俾食邊隻奶粉?有啲朋友話雪印好,但要係日本嗰隻!我都唸住餵人奶,但怕唔夠奶,所以想買定一兩罐旁身!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20711;115/st/20060828/dt/13/k/95a0/preg.png

子爵府

alicewos,

雪印係好多架...不過日本就更加好
但出面好多都係澳洲出, 所以要留意 ~

洋房

Rubytse:

Thanks for telling me that!咁日本嗰隻要係邊度先買到?吉之島,UNY or SOGO會唔會有?我開始有啲緊張啦,仲有12日就到預產期,我憺心BB早咗出嚟,或者到39週後我唔多想郁,所以想依家預備吓萬一要補奶嘅奶粉!

洋房

我係 8月12日係 QE 生

子爵府

kitchan23,

愛他美o係萬寧有得賣
但其他地方就唔知

[quote]
kitchan23 寫道:
我係 8月12日係 QE 生

子爵府

alicewos,

我諗日本d 百貨公司應該有卦?

我18/8預產期正日生左b女喇
之前我仲買定A+, 但諗諗下BB食開e院奶粉都唔錯
所以買左罐同e院一樣既俾bb食, 怕佢腸胃唔慣
但就頭痕就係買左o個罐A+點算lor ~

都唔知幾時幫佢轉好 ~~

[quote]
alicewos 寫道:
Rubytse:

Thanks for telling me that!咁日本

洋房

Rubytse,

咁係咪唔需要咁早買定奶粉?我見其他人寫啲內容,話好難上奶&好痛,我越睇越驚!你剛剛生完,好好抖吓先!我真係打從心裡覺得做人媽咪甚艱難!

子爵府

alicewos,

你話人奶?
我o係e院幾日都未谷奶
我都照餵, 食到幾多咪幾多
但我都會keep住俾埋奶粉佢食

係...做人亞媽甚難
我出院2日, 已經病左, 今日先睇完e 生
依家又唔行得咁埋亞b度, 要肯老公同個工人幫手湊

[quote]
Rubytse,

咁係咪唔需要咁早買定奶粉?我見其他人寫

洋房

Rubytse,

如果我無記錯,你都係係QE生可愛嘅小B,我想請問吓啲姑娘有無介紹啲電動奶Pump?我聽其他人話醫院啲電pump好正,仲可以租借,大約$1000per 3 months.係咪有呢?另外QE用邊隻Brand嘅奶粉,你又係用邊隻奶粉補奶呢?Sorry 呀,我太多問題啦,你得閒先問我啦!休息到照顧BB要緊!

子爵府

alicewos,

係呀, 我o係QE生架...

我有聽過姑娘問我地要唔借電泵, 但我無借到
所以無問駛唔駛$$$$$
我就咁餵人奶咋, 無用泵
反而返左屋企就用泵 lor ~

8月QE用美樂寶愛他美1號
我覺得亞b 食得都唔錯 ~
所以亞b 出左院都照買俾佢食 ~
呢隻奶粉可以o係萬寧買到
藥房反而唔係每間有得賣, 你可以試下問下 ~

你講得無錯呀, 湊b 好辛苦
尤其係餵夜奶, 每日每3個鐘餵一次 ~

洋房

Rubytse & 各位,

我剛剛見紅啦!現在入醫院,希望小B合作,真係萬事順利,你哋加油呀!希望你哋都順利啦!呀,請你們為我祈禱呀!Bye!

子爵府

alicewos,

加油啦 !
希望你生番個肥肥白白既bb ~~

[quote]
Rubytse & 各位,

我剛剛見紅啦!現在入醫院,希望小B合作,真係萬事順利,你

首頁

尾頁

跳至