嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

urgent help ! 個個friend 媽咪要同佢割扁桃線!有無資料呀!

個小朋友成日喉嚨發炎 (平均1-2個月一次),昨天看醫生,醫生話切走扁桃線就以後都不會喉嚨發炎!

真正假?
有無後遺症?
是大手術嗎?
是否輸血?
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

好媽媽勳章

Re: urgent help ! 個個friend 媽咪要同佢割扁桃線!有無資料呀!

真, 我仔仔以前一傷風就發燒喉嚨發炎, 次次都食抗生素, 而家半年只燒過1次(touch wood先);

暫時未見後遺症;

2月做手術係耳鼻喉屬中型, 醫生話只係扁桃線係小事;

不用輸血;

做完唔好大叫, 第2日已可食雪糕飲奶.

子爵府

Re: urgent help ! 個個friend 媽咪要同佢割扁桃線!有無資料呀!

你仔仔幾多歲?
我朋友個女都9歲架。

做完唔好大叫,我驚佢會大喊囉。 :-(
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

好媽媽勳章

2月時我仔仔4歲半, 做前已做定心理輔導, 話佢知如唔出聲就會好快好, 但岩岩做完出黎已喊到想嘔, 一來藥物二來唔見我地(唔準入住, 要等醫生觀察話ok), 之後抱住就無事, 藥物過後可能痛都有試過大叫, 所以24小時要陪住安撫.

子爵府

IRON ,

thx!!!

如果無乜後遺症都好D!不用輸血!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題