自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

你地用邊隻牌子既油&米架~

:wink:
我家有隻曳曳豬

別墅

Re: 你地用邊隻牌子既油&米架~

米: 金鳳
油: 日清芥花籽油
活在當下, 知足常樂 境隨心轉, 輕安自在 ;-)

洋房

米: 金鳳+任何牌絲苗
油: 刀嘜、獅球芥花籽油

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

米: 櫻城 (唔得個名係咪咁叫) 珍珠米
油: 刀嘜芥花籽油

公爵府

油:以前用玻璃瓶既橄欖油, 但發覺太貴啦, 而家用刀嘜果隻橄欖芥花子油, 又平又健康~~(本來我老公叫我買大支D既玻璃瓶橄欖油, 我話佢真係食米唔知米貴, 咁大支用一個月乜都用完啦, 百幾蚊支呀, 而家刀嘜果隻好似50幾蚊, 用左3個月都係用左一半左右.... 真係差好遠呀~~)

米:而家就係金象, 其實冇乜特定邊隻, 不過我鐘意圓碌碌既飯, 所以通常都係金象呀, 日本米呀咁囉, 反正我老公冇乜要求, 佢都食唔出有乜分別架啦~~

話時話, 有時我真係覺得自己好似係度餵豬, 因為煮咩都有人食晒既..... EVEN我覺得自己煮得唔夠好食, 我都唔係好想食既野, 佢都會食晒~~ 仲會話煮得好好食.....
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

米: 金鳳/金象
油: 萬歲

複式洋房

米: 無所謂
油: 芥花籽油

大宅

米:金象
油:寶鼎芥花籽油

公爵府

畀面勳章

油米都無定架!!昨日先係惠x買左一大樽紅燈牌送金鳯米, 見底就買囉無諗過日日煮飯900ml油都用3個月, 呢大樽油成5L 架都唔知點算

男爵府

畀面勳章

米~~金象米+金殿牌紅米同糙米
油~~價真棧ge法國葡萄籽油

禁止訪問

男爵府

油-葡萄籽油係sogo 買 or 咩芥花子油都ok
米-金象 + 有機糙米 , 亞麻籽, 有時仲會加櫻成牌珍珠米

首頁

尾頁

跳至