想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

點好呀~~~~~~~~

我今日用左驗孕紙~驗,佢個結果係上深下又唔深唔淺,
咁我係唔係有左呀~~~~~ :-( :-( :-( :-( :-(
hi~我有2個囡囡~~venus&chloe~~</b></i>

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 點好呀~~~~~~~~

你用邊隻呀??? 如果有下線, 都好大機會架

大宅

我用david~~~大衛呀~~~~~咁幾時再驗好呀!!!
miffymiffy 寫道:
:-( :-(
hi~我有2個囡囡~~venus&chloe~~</b></i>

子爵府

明天用晨尿再驗應該下淺會再深一些
candy411bb 寫道:
我用david~~~大衛呀~~~~~咁幾時再驗好呀!!![quote]
:-( :-( [/quote]

大宅

咁如果再係咁~係咪即係中呀~~~~
再驗個結果其實會唔會同上面個條線一樣咁深定
會淺d呀~~~~
如果胎死腹中會唔會驗到係有左~
because唔知點解成日有小小肚痛
pollybell 寫道:
明天用晨尿再驗應該下淺會再深一些[quote]
我用david~~~大衛呀~~~~~咁幾時再驗好呀!!![quote]
:-( :-( [/quote][/quote]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果再驗係有的話, 會同上線一樣深~
你咁擔心不如睇醫生啦

子爵府

candy411bb

如果下線淺,上下同色或下線深過上線都係有左.點會胎死腹中你唔好過份擔心啦,你都係剛懷孕,如果真係好肚痛就去睇醫生.順便Confirm Bingo.

大宅

我都明白~其實係唔係一定到睇婦科,普通個d得唔得呀~~~

子爵府

普通醫生都有驗孕同寫証明信.

我都明白~其實係唔係一定到睇婦科,普通個d得唔得呀~~~

瑪瑙宮

我果人見解係睇普通果D最多係驗你有無孕, 而婦產科可以解答到你話會唔會胎死腹中? 點解成日肚痛?....既問題

大宅

thx~~你地
我check左以已經懷孕喇~~~~
我果人見解係睇普通果D最多係驗你有無孕, 而婦產科可以解答到你話會唔會胎死腹中? 點解成日肚痛?....既問題

侯爵府

恭喜你呀 ~ cany411bb!

小心身子喇!!

大宅

不過唔知去唔去檢查好~bscause我份工,仲未過試用期,我諗住過左先講,如果我檢查叫佢寫醫生証明,佢會唔會寫我第一次去個日嫁

侯爵府

醫生証明係寫你上次m既第一日, 寫你有左幾耐. 唔係寫你幾時第一日去見醫生架!

你係試用期中先有架? 唔係試用期前呀??

洋房

恭喜你呀!!!

不過好似奴工法例係計你開懷孕係幾時, 唔係計你幾時通知公司架喎...我公司要員工做滿40weeks 先至有有薪產假攞架喎...你真係要check 下你公司既policy.

不過無論點都好...唔好擔心, 平安生個bb出黎先係最重要, 希望你一齊順利!!

thx~~你地
我check左以已經懷孕喇~~~~[quote]
[/quote]

大宅

恭喜晒呀! 好似話分娩前服務滿 40 周可以有有薪產假.

大宅

Congratulations!

You company has to give you 10 weeks pay leave if you have been working continuously for 40 weeks. On the other hand, if you work not less than 4 weeks, your company still needs to gie you 10 weeks but no pay basis. Something like that.

?-(

瑪瑙宮

candy411bb,
恭喜晒

大宅

candy411bb,

恭喜恭喜~~~

大宅

我搵左少少資料俾你, 希望你有用啦 :
0係你開始放產假果日起計..
你已連續為公司服務40周或以上