意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 0|主題: 77704

食米糊問題...敏感

別墅

國民生產總值:880

食米糊問題...敏感

慘啦 呢幾日比米糊佢食 食少少咋

幾日都肚痛 痛到叫曬教命 扭足2日

唔知係唔係敏感 但以用返佢自己飲開d奶開架啦

依家唔比佢食 但都唔知再比咩佢食好 :-( :-(

侯爵府

國民生產總值:23563

2018勳章

Re: 食米糊問題...敏感

你bb幾大呀? 都係暫時唔好餵米糊住, 比佢飲番幾日奶先, 然後再試過.

你係點樣比bb食米糊嫁?

如果你bb剛開始食米糊, 你要先試少少, 要開得好稀喎, 同埋1日只係食1餐, 你係咪咁樣做? :-P

男爵府

國民生產總值:7613

食少少冇理由会肚痛家?佢点忸發呀?
未必係關糊仔事禾,我覺得!敏感反應係嘔吐,腹瀉,嘴邊出紅疹...

大宅

國民生產總值:1065

佢食邊隻牌子?

別墅

國民生產總值:880

我比雀巢純米糊 用佢自己隻開隻奶開 都係一日一餐 一dd咁多

佢本身係敏感bb 5個月大 先前2日就嘔 呢2日就痛到七彩

:-( :-( :-( 如果唔食得米糊 我可以點做

侯爵府

國民生產總值:23563

2018勳章

abyyan,

其實你個bb 先5個月大, 而佢又唔係咁適應食糊仔, 你可以唔駛咁怏比佢轉食糊仔住, 事關我嘅bb都係6個月先食糊仔, 一食就食得好好. :-P

大宅

國民生產總值:2971

abyyan,
可能你阿b係對雀巢呢隻敏感, 未必對其他米糊敏感, 遲下你阿b穩定d, 幫佢試下第2隻, 睇下會唔會好d, 你可以考慮試下organix, 有機同冇添加ga. :-P

大宅

國民生產總值:1065

雀巢純米糊好似有麥麩 (唔係 gluten free), 有 d bb係對 gluten 敏感, 所以你可以留意下 baby food d 包裝有d都寫明 gluten free

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.