跳至

首頁
12345...30

尾頁

大宅

0310小朋友3歲,點慶祝?

各位媽咪,你地點同小朋友慶祝3歲生日
]

男爵府

Re: 0310小朋友3歲,點慶祝?

嘿嘿...我考慮緊響自己屋苑個會所, 同阿女開個生日會呀! 不過仲未徵求得我佬同意, 所以未決定呀!

男爵府

生日會一定會開...但詳情未諗定
舊年2才...去左食盆菜同響公園仔吹bubbles
d小朋友仔玩得好happy

今年有idea...但因$$問題...應該可行性不大
所以話唔定...去老mac囉

大宅

outEST
你有冇係老mac開個生日會 (如有)
d小朋友開吾開心?

]

大宅

我会同亜女開生日会
地点仲Consider緊
上年去左老Mac,d小朋友緊係Happy La
有薯條食、又有姐姐同距地玩
但就時間短左d Law

男爵府

winnieko1022:

老mac開生日會...當然有啦...個大女開過2次
2才 & 4才
個仔開過1次...1才正日

小朋友點會唔開心
有french fries食喎

其實響邊度開...d小朋友都會開心架
有得玩有得食...地點唔係問題
就算響屋企開...妳有chips 同 drinks
我果2件...一樣會好開心

男爵府

記duck請埋我地其它小朋友喎
不過...好大機會
我地d小朋友會[藏]日

BMW 寫道:
我会同亜女開生日会
地点仲Consider緊
上年去左老Mac,d小朋友緊係Happy La
有薯條食、又有姐姐同距地玩
但就時間短左d Law

大宅

20,
請埋其他人有Mug所胃
我驚到時李地一日要走幾場

男爵府

咁到左9月...我地應該開個topic係生日會時間表咪得囉

亞10...做野!!!!!
(講笑炸...妳咪真係去開個topic呀!!!!)

BMW 寫道:
20,
請埋其他人有Mug所胃
我驚到時李地一日要走幾場

男爵府

20,
咁呢樣又真呀, 其實真係響邊樹開, 佢地都會咁開心的, 以往兩年, 阿女都係新曆響屋企開, 舊曆響婆婆屋企開, 阿女切兩次旦糕, 吹兩次蠟蠋, 佢都真係好開心架!

今年佢見到個同學仔響自己個會所開生日會, 所以又同我講: 媽咪呀...我都係響會所開生日會呀!

好彩我CHECK下個FUNCTION ROOM價錢, 頭兩小時200蚊, OVER左既話, 就每小時80蚊, 咁我諗住BOOK三個鐘, 點都夠啦! 280蚊BOOK個場, 可以容納到三十幾人, 開完生日會之後, 小朋友又可以響會所既BB房同小朋友房度跑跑跳跳, 何樂而不為? 最重要既係, 響會所開生日會, 我就唔駛預先執乾淨間屋等人唻, 到人地走左, 又要執多次間屋, 真係做少好多架嘛! 所以今年響會所開生日會既機會率呢...哈哈...應該幾高的!

男爵府

20,
收到, 以我咁有效率, 你話幾時做, 我咪幾時做囉, 呵呵呵...

禁止訪問

大宅

10,
不過李個会所好似限定要Bong襯返会所既食物Wow
吾知我有無記錯

男爵府

jessicalau,
搵司儀? 唔駛下嘛? 呢d野...叫阿女自己做番啦...況且個個都係自己朋友仔, 駛乜咁隆重呀? 求其大家食下野, 唱下生日歌, 吹下蠟蠋, 食下旦糕, 玩下遊戲咪得囉...我真係諗都無諗過架!

BMW,
係? 有D咁既事? 我地屋苑D月刊又無講明要叫番會所既食物喎, 份月刊淨係話...FUNCTION ROOM只可以用唻開PARTY, 唔可以用唻做私人教學之類咋喎, 好似無話規定要BOOK佢地既食物喎...嗯...等我聽日得閒問下會所D姐姐先! THANK YOU你提醒我呀!

水晶宮

我仲同我老公 '申請' 緊為阿仔開生日會呀.

大宅

各位
我都係係老MAC開生日會
但得1.5鐘,好少
因我上BK吾係好長時間,(6個月)
你地有冇出尼TEA一TEA 架
你地係吾係以經識好長時間
可以加我一齊傾下
]

男爵府

winnieko1022,

我地識左就唻三年架喇...就算比較新既, 新好似識左年幾兩年lu, 雖然你只係入左唻幾個月, 但唔緊要架喎, 只要你多d入唻同我地吹水, 咁我地好快就會熟絡架喇!

老麥開生日會, 小朋友真係幾開心既, 雖然我無響老麥開過生日會, 但每次經過見到其他小朋友開生日會, 都見到佢地非常投入, 非常開心的! 但就學你話齋, 真係好短時間呀, 得果個半鐘, d家長想傾耐少少都唔得! anyway, 你諗住響邊間老麥開P呀?

至於出唻TEA呢個問題呢...我地呢度絕大部份都係在職媽咪, 所以好難出唻TEA架, 搞到我呢個全職C9, 有時悶悶地想搵人出唻TEA下, 都淨係得YY一個咋, 仲要係咁耐以唻, TEA過一次咁大把咋!

所以呢...佢地一個二個, 快D學我咁, 轉做全職C9, 咁就發達咯, 咁可能會多D機會出唻TEA咯! 喂喂喂...你地快D諗諗佢啦!

男爵府

小鳥,
你好搞笑呀, 要同隻佬申請, 喂喂, 不如你同隻佬申請, 響會所BBQ兼開生日會丫, 十月雖然都仲係熱熱地, 但黃昏BBQ, 應該都會幾正架, 點啫...考慮下啦!

男爵府

e....原來有呢個topic嫁...我無留意添 :mrgreen:

琴日知宇無神神咁同我講:想去麥當勞開生日會呀......
我心諗,如果你肯ge,我不知幾開心呀.....得呢個星期日去左同學仔個老麥生日會先再講喇,玩下手又話唔開嫁喇.....

男爵府

fi,
點解呀? 知宇唔鍾意老麥既咩? 老麥無米老鼠架喎, 唔駛驚喎! 你同佢講, 老麥有好多反斗車王, 佢一定扑到咁去開生日會呀!

首頁
12345...30

尾頁

跳至