醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

那裏買長者紙尿褲會平D

請問九龍區那裡買長者紙尿褲(不是尿片)會平d呢?
請各媽咪告知, 謝謝!

男爵府

Re: 那裏買長者紙尿褲會平D

請問九龍區那裡買長者紙尿褲(不是尿片)會平d呢?
請各媽咪告知, 謝謝!

子爵府

紙尿褲同尿片有乜分別?
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

beverly@mimi 寫道:
紙尿褲同尿片有乜分別?

紙尿褲好似小朋友的學習褲一樣, 不用貼魔術貼.
但尿片便要貼魔術貼, 因老人家除尿片後無法自行黏貼,所以要買褲比佢著.

禁止訪問

男爵府

VANESSAT 寫道:
荃灣信明 - 好似$25.00, 仁濟門口 - $35.00

九龍區,我想青山道(深水埔)會平一點,始終是舊區及藥房多.

唔該晒, 請問25元是幾多條, 35元又幾多條呢?
荃灣信明近邊到呢?
我自己在藥房要53元包,一包得12條. 好貴呀! :-( :-(

大宅

如果長者住老人院或醫院,又長期用,可考慮’永恆’,去年買尿片,$360,1箱內有10 包x10條。佢肯送貨。http://www.whmsl.com.hk/next_2003/com_info.htm

禁止訪問

子爵府

幫你問下醫院朋友邊度平啦!

先此聲明:~ for 板主

我是問!不是代購,請留意。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

beberly@mimi,
唔該晒你, 有消息請講我知.
因為我到過四間藥房,只得一間有售賣. 他們說一般人會買尿片比老人家, 學習褲比較少,因為來貨貴.
謝謝你.

男爵府

falafala 寫道:
如果長者住老人院或醫院,又長期用,可考慮’永恆’,去年買尿片,$360,1箱內有10 包x10條。佢肯送貨。http://www.whmsl.com.hk/next_2003/com_info.htm

falafala,
唔該晒你,多謝你報料.

子爵府

humbertcarol 寫道:
[quote]

beberly@mimi,
唔該晒你, 有消息請講我知.
因為我到過四間藥房,只得一間有售賣. 他們說一般人會買尿片比老人家, 學習褲比較少,因為來貨貴.
謝謝你. [/quote]

你可否說說是大中小碼?不同碼不同價錢。

侯爵府

恕我多口,, 價錢平之餘..都要睇返個質量...如果質量唔好..老人家"YIP" 住會好辛苦

男爵府

你可否說說是大中小碼?不同碼不同價錢。[/quote]

beverly@mimi,
我想要中碼. 謝謝!

男爵府

1328 寫道:
恕我多口,, 價錢平之餘..都要睇返個質量...如果質量唔好..老人家"YIP" 住會好辛苦

1328,
多謝你提醒, 尿片隨時隨地都買到,可以比較得到,但長者的學習褲就難一點, 我姑嫂在紅磡藥房找不到,吉之島反而有得賣.
而我行了四間藥房,只一間有售.
所以請求bk媽咪報料我知.

複式洋房

humbertcarol

你好,因我家人要用紙尿片,你知唔知邊隻好d呀,現在用開護理寶,這隻好嗎?

Him Him Ma Ma

男爵府

HimHimMaMa 寫道:

你好,因我家人要用紙尿片,你知唔知邊隻好d呀,現在用開護理寶,這隻好嗎?

HimHimMaMa,
我之前都是用安寧及護理寶,ok呀.

複式洋房

多謝你的回覆,請問你在那裹買呀,現在荃灣買要$43包,因為不是住安老院,有無邊到可以平d呢,我都問過"永恒",報價是$52.5/pack.

子爵府

問了醫院朋友,有以下資料,但我怕post了出來又俾版主洗post,(~近排我俾佢地洗我D post 洗得好緊要!連係自由講場講下自已意見都洗!)

你地想要紙尿片/褲資料就pm問我啦。

男爵府

問了醫院朋友,有以下資料,但我怕post了出來又俾版主洗post,(~近排我俾佢地洗我D post 洗得好緊要!連係自由講場講下自已意見都洗!)

你地想要紙尿片/褲資料就pm問我啦。

hi beverly@mimi,
請 check pm, many thanks!

首頁

尾頁

跳至