意見反饋
義工
[2006年] 請問你地個bb有冇咁既情況???

男爵府

國民生產總值:5334

2018勳章

請問你地個bb有冇咁既情況???

每次我餵佢飲奶, 佢都好似飲得好辛苦咁, 唔知係奶樽既問題定係bb既問題, 我而家用緊nuk同埋dr. brown.

每之我見飲飲下好多時都會"瀆"親或且咳, 有時又見佢飲完或且拎開個奶樽之後, 個身係到左fing右fing, 好似有d既頂住佢咁, 仲有佢飲奶時成日發出d "he he"或且"hill hill"聲.

佢又難掃風, 有時掃唔到, 佢會係鼻到嘖番d奶出黎, 真係俾佢嚇死.

大宅

國民生產總值:2277

Re: 請問你地個bb有冇咁既情況???

我個bb同你十分相似

之前用dr brown 個奶咀放唔到去脷底bb唔很飲, 之後用nuk就好好多

我bb都會"瀆"親 or 咳 同埋有"he he"或"hill hill"聲 同埋食食下會哭兩聲又再食, 又係難掃風, 你不如試下將bb睡在你(薄)頭掃會好d架, 嘔奶近幾次都有係鼻到嘖奶

大宅

國民生產總值:3852

我個b都係咁.之前用開nuk,可能個奶咀洞太大,所以成日飲到漏晒奶同濁到.跟住轉左pigeon個奶咀,咁就好d,唔會濁親.不過佢食到後期唔想食時都會係咁不停扭身扭勢.

如果你見佢好似有野頂住咁,應該都係可能食得急同有風,咁我就會同佢掃風掃密d.

大宅

國民生產總值:1127

我阿b個情況可以話係一樣呀! 佢一開始都係用nuk, 係就係飲得好快同埋飲好多奶, 但佢一路飲一路濁親同埋好似啖上頸咁呀!! 而且佢會飲到好似頂住, 會一路喊一路飲, 同佢掃風遷不斷發脾氣!! 我都覺得nuk個奶咀洞太大, 所以我買o左dr brown比佢用啦而家, 風o既問題仲有, 但好似少過用nuk, 不過... 佢好似唔太喜歡dr brown, 用左之後唔係好肯飲奶...
大家有冇好提議呀?? 我都好苦惱!

大宅

國民生產總值:4202

我個b一開始就用意大利pigeon同avent,都係肥仔大口樽,都食得幾好,後來買多個nuk同pigeon,都係細口樽,可能個奶咀較細,放入口封唔晒個咀,食食下就會有奶響bb兩個咀角流出來。另外,我個b一喊親就唔肯食奶,就算幾肚都好,一定要抱到佢靜落來先肯食,如食食下咳就即刻拿走樽奶掃風,佢都唔係好中意掃風,扭來扭去咁,不過點都要幫佢掃返幾下再食。最心痛係佢成日打思egg,無論訓覺,玩,食奶都會....仲要打到好鬼大聲,成間屋都聽到果隻。 ?-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.