論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

香 港 海 外 女 傭 僱 主 協 會?

想知道菲傭,印傭,泰傭....都有各自的工會幫佢哋去向前僱主追討賠償,但想問大家可否解答以上 協 會的工作是做甚麼的?現在若有聘用海 外 女 傭僱主被巫告,有那一個組織可以施以援手呢?因為網上沒有該協會的資料,只是每當檢討 海 外 女 傭薪酬時會有少少提及該組織..

子爵府

醒目開學勳章

Re: 香 港 海 外 女 傭 僱 主 協 會?

呢個協會做野好底調,收會費就好高調(講明唔入會唔幫)
但係係香港已經超過二十年,係香港唯一最直接同政府溝通o既組織,要記住,佢地係刻意唔出網址,如果你係網上搵到其他組織,你就去啦,唔阻你,不過我會祝福你!

子爵府

醒目開學勳章

仲有,俾工人告,根本就唔使咩協會幫,自己上去識處理已經搞到,工人o既工會有錢份,梗係多啦!
僱主已經慘,仲要俾錢搵人陪?如果跟正法例請工人就根本唔使怕上去講數,只係香港人怕事怕麻煩,加埋D食濕米狗官唔想做咁多野先會兇僱主俾錢算數'姐'!

大宅

oh~~~~~係呀......組織???????um...........嗱~~~我希望唔係啦,又希望我估錯啦,因為呢排d post又有小小野比我地睇到...哈哈~~~~以前有人話揾過之後寧願返嚟bk揾媽咪幫好過....咁我寧願你比會費揾X生X太傾吓,起碼果邊有律師跟吓....其實你呢個case使乜揾組織呢???揾完都係要比架啦,試吓學吓古或小小...因為你的對手都係古或人...大家鬥古或姐....
winnie_sh 寫道:
仲有,俾工人告,根本就唔使咩協會幫,自己上去識處理已經搞到,工人o既工會有錢份,梗係多啦!
僱主已經慘,仲要俾錢搵人陪?如果跟正法例請工人就根本唔使怕上去講數,只係香港人怕事怕麻煩,加埋D食濕米狗官唔想做咁多野先會兇僱主俾錢算數'姐'!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

香 港 海 外 女 傭 僱 主 協 會 - Mr Law :tongue:

I know the only thing that 香 港 海 外 女 傭 僱 主 協 會 can do for the employer is NOTHING :evil:
Minniemouse:-P

首頁

尾頁

跳至