意見反饋
義工

自由講場 今日: 6450|主題: 995596

跳至
大家有否發覺近排D雞蛋好有問題??

男爵府

國民生產總值:8394

大家有否發覺近排D雞蛋好有問題??

我發覺近排D雞蛋好有問題,大家有否發覺???D雞蛋好水,好多時一打出來已經好水,蛋黃同蛋白已經自動容在一起,我老公話這些蛋好有問題,是假蛋.

洋房

國民生產總值:193

Re: 大會有否發覺近排D雞蛋好有問題??

曾經買了一盒百佳牌, 12隻都係雙黃的, 睇見都打冷鎮!

男爵府

國民生產總值:7958

Re: 大家有否發覺近排D雞蛋好有問題??

你係邊度買架?

伯爵府

國民生產總值:18437

我阿媽果D仲勁,變哂冰蛋

大宅

國民生產總值:3169

mandyfung 寫道:
我發覺近排D雞蛋好有問題,大家有否發覺???D雞蛋好水,好多時一打出來已經好水,蛋黃同蛋白已經自動容在一起,我老公話這些蛋好有問題,是假蛋.

那代表你買的雞蛋不新鮮,我家裏的雞蛋都不會這樣子的,蛋打在鍋裏,蛋黃會拱起來的,這代表很新鮮。

子爵府

國民生產總值:14664

我係惠康個度買既,d旦黃一打出黎隻隻都係會爛架,而係雜貸鋪個d又唔會爛個喎~~~ ?-( ?-( ?-(

伯爵府

國民生產總值:18226

好媽媽勳章 畀面勳章

我多數係雜貨舖買,好新鮮呀.

男爵府

國民生產總值:7958

係咪正方形一大盤有條尼龍繩縛住果 d 呀?

我都會係 welcome 買, 係買 8 隻一盒既美國農場蛋, 雖然價錢差不多 double, 但就食得放心 d

manchan716 寫道:
我係惠康個度買既,d旦黃一打出黎隻隻都係會爛架,而係雜貸鋪個d又唔會爛個喎~~~ ?-( ?-( ?-(

等待驗證會員

國民生產總值:6690

尋日都聽99話向百佳買左成排壞蛋, 一拎返去D職員都好爽快佢自己入去換

大宅

HinMa 寫道:
我多數係雜貨舖買,好新鮮呀.

me 2

珍珠宮

國民生產總值:46652

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 我的育兒心得勳章 開心吸收勳章

Citysuper & Jusco 都有D made in HK's eggs 賣......seems safer............
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

國民生產總值:62361

好媽媽勳章 畀面勳章

我都試過買左d假蛋
整蛋糕
當然係失敗啦

男爵府

國民生產總值:7112

fanfan0582 寫道:
我阿媽果D仲勁,變哂冰蛋

That happened to me before! frozen eggs the next morning (only bought the night before!!!) -- from Park n' Shop

男爵府

國民生產總值:8394

唔新鮮係其次,我們覺得係假,一打出來已經好水,好似無蛋白.我在大元街市出面的凍肉店買過是這樣好水.大埔墟"龍風"藥房又係這樣好水.屋企樓下街市什貨店OK,佰佳OK.
大粉果 寫道:
[quote]

那代表你買的雞蛋不新鮮,我家裏的雞蛋都不會這樣子的,蛋打在鍋裏,蛋黃會拱起來的,這代表很新鮮。[/quote]

珍珠宮

國民生產總值:43984

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

國民生產總值:7514

好媽媽勳章 畀面勳章

aa959818 寫道:

12隻都係雙黃,難以相信係真蛋。

大宅

唔新鮮係其次,我們覺得係假,一打出來已經好水,好似無蛋白.我在大元街市出面的凍肉店買過是這樣好水.大埔墟"龍風"藥房又係這樣好水.屋企樓下街市什貨店OK,佰佳OK.[quote]
大粉果 寫道:
[quote]

那代表你買的雞蛋不新鮮,我家裏的雞蛋都不會這樣子的,蛋打在鍋裏,蛋黃會拱起來的,這代表很新鮮。[/quote][/quote]

我是在長洲的雜貨店買的,$5.5有10只,又便宜又新鮮!

大宅

師奶 寫道:
[quote]
aa959818 寫道:

12隻都係雙黃,難以相信係真蛋。 [/quote]

也許他拿錯了月餅呢!

子爵府

國民生產總值:12324

2018勳章

d街坊話, 留意有沒有衣, 打左隻蛋出來, 正常有塊衣, 白色ga在蛋較圓個邊, 無就可能假蛋喇!

大宅

國民生產總值:1883

呢個我覺得係真
外國叫做雙卵
元朗$10一大排36隻蛋...勁平

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.