意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 92|主題: 122879

[電腦] 底板燒左, 點算?

大宅

國民生產總值:2727

底板燒左, 點算?

我部ACER用左兩年, 仲有保養, 但底板燒左, 要比零件費$1XXX, 我整唔整好呢? 之前部機都整過兩次, 成日有問題, 部機係celeron, 可以換pentium嗎? 去邊搵人整, 係咪平過找原廠呢? 請比意見.

洋房

國民生產總值:59

Re: 底板燒左, 點算?

加菲貓 寫道:
我部ACER用左兩年, 仲有保養, 但底板燒左, 要比零件費$1XXX, 我整唔整好呢? 之前部機都整過兩次, 成日有問題, 部機係celeron, 可以換pentium嗎? 去邊搵人整, 係咪平過找原廠呢? 請比意見.

你可以自己買塊底板換左佢,如果你知道點換。

你又可以「羅」比人整,一定平過比 ACER 整,二手底板約 $200 ~ $300,是乎什麼 Model。你可以到新高登睇下。

如果你的底板是 Socket 478 (放 CPU 的位置),應該可用 Pentium 4 CPU。

大宅

國民生產總值:2122

我通常會拎去黃金整,一兩舊水就得。

禁止訪問

國民生產總值:25495

大宅

唔該晒, 我試下找出面人整.

男爵府

國民生產總值:5410

我可以幫你,請PM我

複式洋房

國民生產總值:290

Is it possible to retrieve files in my harddisk if 底板燒左? Thank you for your help.

禁止訪問

國民生產總值:25495

別墅

國民生產總值:929

Yahoo拍賣-修理底板($60)

大宅

國民生產總值:1516

你試聯絡yahoo拍賣會,或者是Go2hk的會員 yickluk,高人,收費極平、專業、工具齊備、快捷可靠,一個鐘左右有取!不過就要拿到大窩口去...

大宅

國民生產總值:2122

我無拎過機俾yickluk修理,但同佢見過幾次,佢份人好nice,唔錯,如果唔想出黃金,yickluk係另一個選擇。

大宅

我找左Yahoo個高人, 佢係幾好人, 不過佢建議我都係買個部新機化算D. :-(

水晶宮

國民生產總值:55493

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=xx-large]底板燒左, 點算?

路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

國民生產總值:36303

:-( :-( 上月個腦底板燒左, 搵人換左幾百蚊, 今次又出現同一症狀, 居然又話個腦個harddisk壞埋.... 有冇攪錯呀...係米厄錢架..... :-( 請各位高人指點下啦....

男爵府

國民生產總值:5798

換左部机佢啦
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.