意見反饋
義工

自由講場 今日: 3964|主題: 1004923

跳至
對天文台強列不滿

洋房

國民生產總值:309

對天文台強列不滿

今日既勢似足8號風球, 落街比風吹到都行唔到, D雨又大, 人家澳門上午九時三十分都掛在8號拉, 香港天文台成日都係咁, 顧著D工商金融企業, 對D小市民就完全不理.

公爵府

國民生產總值:28353

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 對天文台強列不滿

講得好呀!

複式洋房

國民生產總值:253

mrs.so 寫道:
講得好呀!

珍珠宮

國民生產總值:41235

好媽媽勳章

天文台,簡直不知所謂呀~!!!!!!!!!!!!!!!!!!
d風咁大都唔掛8號!人地澳門係香港旁邊都掛左~!天文台係咪食左屎呀~!

大宅

國民生產總值:3581

我都覺得係...顧著D工商金融企業,停市一日損失好多錢, 香港d 政策只係保障d 商人同有錢人。

有無地方可以投訴

男爵府

國民生產總值:8901

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇吓天文台今次點解釋, 點收科啦

子爵府

國民生產總值:10157

2018勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

依D咪叫官商勾結囉

大宅

國民生產總值:1599

mrs.so 寫道:
講得好呀!

男爵府

國民生產總值:5331

大宅

國民生產總值:2008

男爵府

國民生產總值:5993

老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

國民生產總值:8872

2018勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

國民生產總值:854

氣 象 愛 好 者 指 天 文 台 發 烈 風 信 號 準 則 過 時
2006-08-03 HKT 11:21
林智偉報道

有 氣 象 愛 好 者 批 評 天 文 台 , 發 出 八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 的 準 則 過 時 , 認 為 今 早 的 天 氣 情 況 , 應 改 發 八 號 烈 風 信 號 。
在 網 上 建 立 「 地 下 天 文 台 」 的 氣 象 愛 好 者 方 志 剛 說 , 清 晨 時 間 雖 然 港 內 的 風 勢 未 達 烈 風 程 度 , 但 周 邊 多 個 地 區 , 例 如 青 衣 、 長 洲 、 赤 柱 的 風 勢 , 已 達 到 烈 風 、 暴 風 , 甚 至 颶 風 程 度 。 不 少 家 庭 已 遷 入 新 界 及 離 島 , 天 文 台 應 考 慮 各 區 的 風 勢 , 決 定 是 否 發 出 八 號 烈 風 信 號 。

珍珠宮

國民生產總值:41235

好媽媽勳章

Bo^.^Bo 寫道:
我都覺得係...顧著D工商金融企業,停市一日損失好多錢, 香港d 政策只係保障d 商人同有錢人。

有無地方可以投訴

打去投訴~!!

"我同事之後都有打電話去投訴,其實佢地d職員都好無奈,一方面佢都話唔知點解唔掛8號,另一方面要不停接聽投訢電話。
但係講返轉頭,我覺得我地呢d小市民都要向天文台表達我地既不滿,要佢地知道唔係淨係大商家先識向佢地施壓!
而且打電話好過send e-mail,佢地都唔知會唔會delete左 d e-mail 就算!"copy by yahoo論壇

[size=x-large]投訴電話 2926 8473

大宅

國民生產總值:3169

別墅

天文台mailto:[email protected] 電話 1878 200 (打電話問天氣) 2926 8200 (一般查詢)

大宅

國民生產總值:3581

解釋..都無用...次次都係咁....
解釋時個風都走咗啦.....
佢地下次未一樣照係咁...."say 個 sorry"話咁易

大宅

國民生產總值:3337

別墅

投訴電話 2926 8473

男爵府

國民生產總值:5993

:-( 我兩點鐘仲要的個仔去做訓練,人地係私人既,吾八號吾係黑雨都要照上.... :-( :-( :-( 快d掛番八號啦!!!! :-( :-( :-(
Bo^.^Bo 寫道:
解釋..都無用...次次都係咁....
解釋時個風都走咗啦.....
佢地下次未一樣照係咁...."say 個 sorry"話咁易
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.