產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有咗七個月bb對聲音無特別反應,聽覺是否有問題?

有咗七個月左右,d書話bb嘅聽差不多完全發育,會對聲音有反應,但我唔覺得bb對聲音有特別反應,平時佢有踢我,只不過我唔覺得bb對聲音有特別反應,好似有陣時聽到大聲d嘅聲音或吸塵機聲,佢都無郁,好驚佢聽覺有問題呀!你哋個d係點架?

公爵府

Re: 有咗七個月bb對聲音無特別反應,聽覺是否有問題?

我老公睇過一個節目, 佢話bb係聽唔到外面的聲音, 因為音貝細, 只有媽咪講野先聽到架...

公爵府

2020勳章

言之過早喇, 醫生唔會咁早斷定肚裏面嘅bb聽覺有問題, 生出來至check啦! 況且, bb會瞓覺嫁嘛

大宅

我個b都係同你個一樣, 我唔覺得佢對外界聲音有特別反應
只係不定時咁踢同郁, 有次我去K唱歌佢都無嘜郁,反而我離開左佢仲郁多d,我都有少少擔心
不過我諗應該ok掛, bb响肚入面隔咁多重,又衫,又肚皮,又子宮,又胎水, 照道理都唔會好似我地聽野咁清楚

複式洋房

我覺得咁樣唔可以話佢聽覺有問題既~好多時我叫左豬bb成朝佢都唔理我拉 唔叫佢又系咁郁..
]

大宅

會唔會諗太多呢? 我都唔覺得bb對外面聲音有乜特別反應喎!! bb就算出左世都唔一定會對音樂呀之類o既聲音做出任何反應o卦!! 有d bb瞓得"lam"你大聲講o野都未必嘈得醒,何況係肚裡面呢!! relax,唔好糊思亂想啦! 大家都要俾d信心自己個小b,相信佢地都係健康o既!!

首頁

尾頁

跳至