意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92779

跳至
2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

男爵府

國民生產總值:5339

2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

bb成日係房訓, 習慣左太靜, 少少聲就嚇親..
但張床仔太大, 推唔到出廳.....
廳有張fisher-price既搖椅, 不過用拉布既...好似無咩承托力咁, 怕對腰骨唔好....
所以考慮緊買唔買hair chair比佢....但又怕唔訓得耐....
好似話訓到4-5個月左右..但我個囡己經2個月喇...

有無用緊既mami可以比到意見我呀??
唔該晒....
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

國民生產總值:2347

Re: 2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

我個女而家仲坐緊,我又係張床仔係房,但個女就唔肯瞓房,所以瞓high chair,仲有而家用黎坐住食野.
咁你而家買都唔算遲....

大宅

國民生產總值:1844

Re: 2個月大bb先買high chair, 會唔會唔抵呀[email protected]@

我個case同你差唔多,所以買

男爵府

咁你個b""訓""到幾大呀??
pamila 寫道:
我個女而家仲坐緊,我又係張床仔係房,但個女就唔肯瞓房,所以瞓high chair,仲有而家用黎坐住食野.
咁你而家買都唔算遲....

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

男爵府

HelloDicDic
我就睇中combi最新個款....成2800蚊..好貴下! 所以想問清楚可以訓幾耐..如果only for餵食用, 咁就唔駛買呢d咁貴既....

男爵府

國民生產總值:9853

大家好, 我個女五個月大, 佢出世後的第五天, 我就已經比佢用high chair(變成床細), 完全無問題, 我係買combi果隻, 我覺得幾好, 布質軟柔, 我覺得bb愈細個用愈抵, 因為等bb大個d, 你又可以變番食飯用的chair, 一物多用.

男爵府

國民生產總值:5201

我原本都唸住好貴,唔買住,最後在仔仔3個月時買了張aprica千秋搖的high chair(出面買原價3200,bb用品店買2600,我在將軍澳買2200),現時5個半月都仲訓到(因我仔仔size大,現在已18磅半),我估計可以訓到6個半月到,若你的bbsize不太大,我估到可以訓到7個月.

洋房

國民生產總值:241

freeapple

我都會買. tko 邊樹? 請告知間shop之details. thanks!

男爵府

freeapple
我都想知tko邊度買呀?? 有無combi呀??
我個囡係中碼咋~~~應該可以訓耐d...

大宅

國民生產總值:1914

我在阿女三個月買張combi high chair, 係平果款, 在新華買約1500,到依家歲半都仲用喎,之前比佢

男爵府

多謝你地既意見呀

大宅

國民生產總值:2347

傻太太

我個女而家就黎9個月喇,都仲係用combi high chair瞓緊午睡

男爵府

國民生產總值:5201

MANDYCT,

係將軍澳坑口南豐廣場b112鋪(愛嬰坊),電話要今晚先比到你,因為咭片在家.你最好打去問下有無貨先,不過佢哋唔肯電話報價,要知價錢就一定要去鋪頭問.所以我只能話比你聽,aprica 水平搖那張好約莫係1500-1550(出面新華都好似要$1750,因為不是太記得),而我買的那張是可以千秋搖,$2200(出面買緊2600).

我印象中,combi那款外面買1530,那裏好似1千3百幾左右(不肯定).

大宅

國民生產總值:4834

2018勳章

我到諗住買combi high chair, 佢係咪得一款架咋?? bb expo 唔知會唔會有呢??

大宅

國民生產總值:2026

其實2個月都唔會side左,我女女18個月喇,81-2cm高,佢有時都會o係high chair到小睡,因為佢覺得舒服~
你可以去www.d4deal.com子供部屋睇下,佢地係日本版,同埋係新款泥.我有個friend,剛剛同佢地買左high chair,包送貨.

洋房

國民生產總值:241

如果wing on,jusco....做8折. 係唔係比愛嬰坊便宜d啦
freeapple 寫道:
MANDYCT,

係將軍澳坑口南豐廣場b112鋪(愛嬰坊),電話要今晚先比到你,因為咭片在家.你最好打去問下有無貨先,不過佢哋唔肯電話報價,要知價錢就一定要去鋪頭問.所以我只能話比你聽,aprica 水平搖那張好約莫係1500-1550(出面新華都好似要$1750,因為不是太記得),而我買的那張是可以千秋搖,$2200(出面買緊2600).

我印象中,combi那款外面買1530,那裏好似1千3百幾左右(不肯定).

民房

國民生產總值:7

愛嬰坊 Aprica 1550, Combi 1370, 如果wing on 8折係平dd

別墅

國民生產總值:924

I brought the Aprica high chair when my bb is 2 months old. I put the high chair in the family room and let her sleep during daytimes. It's really ok and the cover is very soft and comfortable ( unlike other high chair which feels so "plastic" and is very hot during summertime)

別墅

國民生產總值:878

combi個張係愛嬰坊咁平ga ...... 我睇過西田買$1700,Bebe dream好似$1800 .......

男爵府

有無人買左COMBI 第2代OR第3代個款high chair...好似飛機椅....

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.