意見反饋
義工

自由講場 今日: 447|主題: 1005853

跳至
天文台解釋為何不掛八號

珍珠宮

國民生產總值:39110

2018勳章

天文台解釋為何不掛八號

copy from 明報即時新聞

天文台解釋為何不掛八號 (17:16)
2006年8月3日

天文台發言人稱,雖然香港西部陣風達烈風程度,但維利多利亞港的平均風力未達標,所不發八號信號。

天文台高級科學主任宋文娟指出,按照三號風球的指標,維港的平均風力為41至61公里,陣風可達110公里;八號風球的指標,維港的平均風力為63至117公里,陣風可達180公里,而今日維港的風力未達要發八號信號的程度。

她指出,今日香港的風力並不均勻,西部間中吹烈風,風力較維港厲害,也收到機師報告出現風切變。

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

國民生產總值:16556

Re: 天文台解釋為何不掛八號

子爵府

國民生產總值:10379

侯爵府

國民生產總值:24073

pk啦

我家有隻曳曳豬

大宅

國民生產總值:2216

男爵府

國民生產總值:9325

2018勳章

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去佢地去屎啦!!

洋房

國民生產總值:366

子爵府

國民生產總值:13981

畀面勳章 環保接龍勳章

搞錯呀!只係睇維港風力咁唔公平............

寶石宮

國民生產總值:367239

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

[size=medium]風速儀器係一個雕像

珍珠宮

國民生產總值:36065

點解要用維利多利亞港做指標

水晶宮

國民生產總值:52157

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

廢話

伯爵府

國民生產總值:17696

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

天文台哥哥, 姐姐, 我好想同你講一句野,

你一定係白痴架, 未讀夠書. 反去溫習下啦.
[img][/img][img align=left

禁止訪問

國民生產總值:5332

別墅

國民生產總值:777

香港人全部都住係維多利亞港啊

大宅

國民生產總值:2789

珍珠宮

國民生產總值:39110

2018勳章

蘇樂B 寫道:

[size=medium]因為 100 年前香港人係住係維港附近ma,d例 set 左阿台長都唔可以改架
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

國民生產總值:2216

天文台d人痴線

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

webjen 寫道:
[quote]
蘇樂B 寫道:

[size=medium]因為 100 年前香港人係住係維港附近ma,d例 set 左阿台長都唔可以改架 [/quote]

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

國民生產總值:2375

[size=large]解釋即係掩飾
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.