產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

產後奶水少,有什麽辦法增加??食什麽最佳??大家幫下我啦???

:-(

別墅

Re: 產後奶水少,有什麽辦法增加??食什麽最佳??大家幫下我啦???

drink more water, more soup, more milk

子爵府

Re: 產後奶水少,有什麽辦法增加??食什麽最佳??大家幫下我啦???

多D俾BB埋身啜,都可以刺激奶量o架!

複式洋房

飲木瓜魚尾湯,木瓜花生雞腳湯,豬手湯,木瓜眉豆章魚湯...
我照書講咋!
我都驚bb出世後唔夠奶呀!

男爵府

仲有花生豬手湯、蘿蔔絲鯽魚湯、豆漿、任何水份,但唔好飲有麥芽精的飲品,即係包括麥精、好立克、阿華田、美祿,會回奶架,仲有要多D休息、放鬆心情,多D俾BB埋身啜,祝你成功!

phoebechan2 寫道:
飲木瓜魚尾湯,木瓜花生雞腳湯,豬手湯,木瓜眉豆章魚湯...
我照書講咋!
我都驚bb出世後唔夠奶呀!

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 產後奶水少,有什

煲湯青木瓜會多奶d。 另外木瓜花生要小心,因為唔係個個bb受得,好易多風嘔奶,花生還容易敏感。

複式洋房

mother tea bag(多奶茶)係天然花草茶黎ga,永安有得賣, $48/box(10pack)我飲左好work,bb未滿月我3小時就有6oz媽媽奶la

大宅

上次上堂,個姑娘話如果想上奶,係煲湯時加入一斤魷魚一齊煲,就會上到奶。佢係咁様煲比佢個仔個老婆飲,當水飲一兩日,好快就上到奶。當上到奶,就唔好成日飲喎,因為會谷到好辛苦。

首頁

尾頁

跳至