意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 59|主題: 153092

跳至
[中西區] 我初搬入上環區

洋房

國民生產總值:53

我初搬入上環區

各位上環區媽咪:

我初搬入上環區住了2個月, 請問學畫畫邊間好, 兒科醫生邊個好呀?

多謝報科!!

禁止發言

國民生產總值:45

Re: 我初搬入上環區

洋房

chingchi:

多謝你的資料. 謝謝!!!

別墅

國民生產總值:895

如果就腳西營盤第三街86號地下有artistic kids studio 學畫畫。學費合理。tel:2540 7741
大道西390號地下有李漢鈞醫生tel:2530 4336

男爵府

國民生產總值:8772

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hi Katherine2005 :

我初搬入上環區住了24Days , Hello!!!!

別墅

國民生產總值:642

我BB都係睇李漢鈞醫生嫁 !!!!

禁止訪問

國民生產總值:398

珍珠宮

國民生產總值:35220

hi Rosana,

my son also goes to see doctor on Queens Rd W Dr Anthony Hui

禁止訪問

珍珠宮

Rosana,

係?? 咁要做多d運動打好個身體先得喇!

我仔一年只係睇1,2次醫生 (touchwood!!), 我喜歡Dr hui唔會立亂開抗生素, 又有心機.....follow up唔係個個醫生都會做, 舊年阿仔氣管炎佢跟得好好, 2~3日就打電話黎問候 :mrgreen:

洋房

TszHin媽咪:

這裡有個咁好的醫生. 請給我這個醫生的 "名字及電話". 謝謝!

上環區仲有無好d的公園呀. 好似個個公園又細, 又舊, 又無乜小朋友 ?

洋房

ChanMoody:

你個小朋友幾大呀. 是男/女?

上環區d公園. 又細, 又舊, 又無小朋友呀???

我個仔要去到好遠的西區運動場內的 兒童室內遊樂場玩.

洋房

ChanMoody:

我由新界搬到上環住已有3個月了.

請問你同你的小朋友在上環, 去邊個公園呀?

上環有無好d公園呀?

因為上環d公園又細, 又舊, 又無小朋友.

唯有我同個仔買了海洋公園一年vip咭全年任去.

你地在上環區有乜小朋友好去處請提供下. 謝謝!

洋房

hello yanmachai:

多謝你提供資料. 謝謝!

珍珠宮

katherine2005,

我囝囝睇開個醫生咪係同chrisnvic介紹嗰個一樣囉, Dr Antonio An Tung Chuh 佢有2個地址 :

1. Bonham Surgery
Shop B5, Ning Yeung Terrace, 78 Bonham Road, Ground Floor
Tel : 2517 4081

2. Western Surgery
Shop 2, Andes Plaza, 323 Queen's Road West, Ground Floor
Tel : 2559 0420

上環區真係無乜公園, 我多數都係落樓下比佢玩(我住既屋苑) or 去西區運動場出面既草地! 以前都有間日去企治五世(高街)
katherine2005 寫道:
TszHin媽咪:

這裡有個咁好的醫生. 請給我這個醫生的 "名字及電話". 謝謝!

上環區仲有無好d的公園呀. 好似個個公園又細, 又舊, 又無乜小朋友 ?

禁止訪問

別墅

國民生產總值:765

請問各位媽咪

西營盤...邊樹有好英文班, 我見高街同水街都有, 但係唔知邊間 ok ......唔該指教....

該用戶已被刪除

洋房

hi vivian&mum:

我地都係新界般來的, 已有3個月, 第一個月個仔話好鍾意這. 但第二個月至今, 他話要住返間舊屋. 話這裡一落街就係馬路. 一落街要左閃又被D車, 連去公園都鬼咁遠. 去到公園又無小朋友.

我都好心痛, 鬼叫中西區的小學點都好過屯門區咩. 無法啦.
唯有成日同佢講, 媽咪努力搵錢. 等日買間大屋佢住, 又有好大個公園. 咁law.

真係難為天下父母心! 佢地未體量到....
:-( :-( :-(

複式洋房

國民生產總值:137

Hello:

請問有冇Mummy 都係

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.