夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

分享下有o左bb時的感受...

我20歲發現有o左 家樂仔,當時係年三十, 一個午餐既時候,我當日放假,男友要返工, 我一早就好有胃口咁,o拿 o拿淋落街食野,之後叫o左好多野食…點知突然我無o麗胃口仲想嘔….仲知好辛苦, 我個心立刻有o的感覺有唔同o左, 咁我咪去o左 "seven" 買包 "咸濕野食" ,點知都唔得…咁咪買o左支 "棒棒" 返家驗……點知唔洗十秒…出o左理,結果 ~~~ 有o左…我第一次腦袋空白,,雙眼好快同好自然留下眼淚…我唔知點解會o咸..我內心立刻問係咪驗錯同唔洗咁快出結果….我第一陣 came down 後再打比男友(而家老公): 我可能有o左,等我去私家驗清楚先,佢覆我一句 "哦!" ,佢可能反應唔切..之後真係清楚啦..有o左差不多兩個月..話比佢知後等佢收工...佢第一個反應好賤格,佢偷笑,跟住藍住我,摸我個肚..結果已出...佢話"點解唔要,自己個仔,再問我:你唔想嫁比我咩!同bb改咩名好,bb係仔定女...我個腦唔知有咩反應好!因為佢的答案係我意想不到...之後,佢同佢呀媽講(我99) ”99立刻話你認真嫁...唔一定娶我同唔一定要個bb,出面大把女仔比你選擇..唔一定要我 (我c6同我差不多大,拍左差不多5年)..c6話一定要結婚..咁o個我99當日就付出o左佢人生第一次食 ((炸湖)),已我之後咪付出我一生第一次做牛做馬,要出埋做野同放工後湊仔,做屋企,同仔洗白白,洗奶瓶,”保” 熱水,有時佢無”保足仔”咪我自己”保”仲過份係要我比家用......一言難?有時我99好煩,無辦法啦,鬼叫要同佢一齊住咩,過多兩三年有多的$$先走囉......各位媽咪你地個故仔係點!!分享o下!!
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

公爵府

Re: 分享下有o左bb時的感受...

我21歲結婚...23歲生我個囝,回想當時知道有左...我同我老公簡直開心到癩左 o個時我老公已經好想要bb...咁當我自己走去醫生到check到有之後...我打比我老公...我老公講左句"真係"之後無出聲左幾秒..因為佢開心到出唔到聲...佢要比自己冷靜一下先再講野....諗返都好好笑 :mrgreen:

別墅

知道有bb嗰刻好驚架, 乜都唔識, 老公車我去check, 我知道嗰陣真係無晒反應, 淨係識話俾老公知"老公, 我有左啦".

跟住我講完之後就眼淚不停流啦. 後來老公講"你有bb我好開心, 但由你決定要定唔要, 無論係點, 我會尊重你." 因為嗰時父母唔鐘意佢(直頭反對嗰隻), 同埋我地未結婚, 後來我都揀左生佢落黎, 嗰陣真係經歷左好多事情, 有左bb5個月先俾人知咋, 諗返都覺得bb出到世係好難得架.
做父母不容易~我們努力吧!![/color]

別墅

嘩...好好 war...咁你當時都係21歲不怕太小..屋企人無反對你咩? 你老公有多大呀!! 我20歲結婚都有好因難,好彩老公>>0<< 我..所以我先有一個寶貝仔.

:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

公爵府

樂樂豬媽媽

無反對呀...我父母都好鍾意我老公架,而且我老公都算有d經濟能力...所以我父母都好放心
我老公同我結婚時就o黎26歲lor

點解你父母反對你地結婚呀....覺得你地太細???

禁止訪問

別墅

Dolla,

係囉! 原來你都係會喊... 可以有bb係開心既事(如果想要的話)?? 都唔知點解會喊!! 咁你家人知道後咪好大反應...你話:" 因為嗰時父母唔鐘意佢(直頭反對嗰隻)," 咁你真係困難重重.不過bb都可以出世,我都為你高興...

大宅

一知道我都係會喊.....跟住打比我老公
佢不停問我係咪真架.....因為我之前成日玩佢
之後嗰10個月我就過住d.....食...瞓....行街shopping嘅日子
當時仲同62..99住tim.....未有bb之前不嬲我乜都唔使做.....
有左仲乜都就晒我....真係出句聲就得....真係好幸福!
好多謝奶奶老爺同老公

禁止訪問

大宅

緊張情緒~會影响bb架....千萬要保持心境開朗! :mrgreen:
ha8mo 寫道:
宜家好擔心囉
驚我老婆捱唔住
佢好緊張呀

大宅

yinmandy
嘩!! 乜咁鬼幸褔架你, 恨死隔離咩

我地結婚好多年, 一直都唔想要住, 唔係因為年紀越黎
越大, 都唔會計劃生, 我只係俾一年時間自己, 有就有
無就繼續玩 ........
當棒棒驗出係呈陽性反應時, 我第一個感覺係好興奮,
唔知點解個喎, 然後俾我老公睇, 佢話:嘿! 我幾利害,
掂下都有 ..........
之後就係一連串大肚婆既舒適生活, 不過都要做家務
架, 因為唔係同99住, 老公又好夜先收工, 當時佢話要
儲多D奶粉錢, 所以搵多份PART TIME........
而家個個都鍚個女, 我99仲幫我女儲左一樽可樂錢,
(係SAVING BANK黎架) 話等佢大個俾佢喎

大宅

同老公拍咗拖11年先結婚, 4年後有咗. 記得嗰時同老公兩個住, 自己嗰時想有 bb, 但老公冇 mud 反應, 咁有一朝發覺 m 遲咗, 咪用支棒棒驗吓 law, 好緊張, 出哂汗, 老公仲瞓緊, 點知真係有咗, 咁咪拍醒佢話佢知 law (聲都震呀), 點知佢聽完之後 "哦" 咗一聲之後又瞓番, 咁我就坐咗喺張梳化度喊 (我意為佢唔鍾意), 之後佢走出黎問咩事, 跟住話佢根本未瞓醒, 聽唔清 之後佢陪我去醫生度 check 清楚, 仲不停咁笑

而第2次, 因為佢買咗 d 香薰, 我 man 親就想嘔, 咁佢話我係咪有咗, 又買咗支棒棒驗, 一樣咁緊張同出哂汗, 點知又中, 不過今次我唔係咁想要, 因為我覺得自己照顧唔到, 又係高齡產婦, 比佢鬧 佢話又唔係養唔到, 點解唔生, 不過後來都小產咗, 到宜家都仲有 d 唔開心 :-( :-(

大宅

icoico

嘿! 我幾利害,
掂下都有
..........你老公都好攪笑
我個囡性格好開朗....又會體諒人..又唔怕生"寶"人
又聽話......自己温書串字....是個講道理的4歲女孩....當然我下了不少苦功啦......所以胎教是重要的

別墅

IVY 124

我父母都無咩反對,係因為我中學開始就好自立..咩事都辦得ookk同嫁比我老公佢地都放心,因為後3年我老公差不多日日都到我家陪我,一齊sleep,好似同屋咁..只係放工返佢自己屋企食反,之後咪埋我到, 我地住得都好近..只係我99個邊.....

禁止訪問

別墅

點解你會驚你老婆捱唔住???

大宅

同佢傾計
你開心佢咪開心
你係喊包...bb出世之後大左咪係喊包law
講緊係情緒呀
情緒影响性格架
ha8mo 寫道:
你如何胎教?

別墅

有左的時候,多o的同佢傾下,你辛唔辛苦,,有咩唔舒適等等..之後先問bb的野..因為代表你>>0<<佢,多過因為有左你先>>0<<, 仲有有時同佢講 : "辛苦0麗你啦..老婆!" 這句比任何"報品",貴重東西,好好多..嘗試下

別墅

icoco

你都好好 war...咁你有左時成日一個人囉而你老公又好夜先收工

男爵府

一陣放工去HMV買餅"莫札特效應"播住同佢按摩
下對腳同摸下個肚仔,每晚都咁做。

ha8mo 寫道:
宜家好擔心囉
驚我老婆捱唔住
佢好緊張呀

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5