意見反饋
義工

自由報料 今日: 79|主題: 264552

八達通個角位"被"口

男爵府

國民生產總值:8393

八達通個角位"被"口

昨天發現我張個人八達通的其中兩個角"被"左口,分開左好多層,想問吓大家有冇試過,同埋可唔可以去地鐵到換一張架?

大宅

國民生產總值:4351

Re: 八達通個角位"被"口

me 2

大宅

國民生產總值:3862

醒目開學勳章

我試過是可以的!
可能我成日把咭放在褲袋內,所以我張八達通個角位也和您的情況一樣"被"口,我在八達通未壞之前去票務處退款。

如您的八達通已登記了地鉄的優惠,便要儘快作出更改否則下次地鉄再推出優惠便沒份了。

男爵府

國民生產總值:8393

謝謝!等我今晚去地鐵搞搞佢。

ultraman 寫道:
我試過是可以的!
可能我成日把咭放在褲袋內,所以我張八達通個角位也和您的情況一樣"被"口,我在八達通未壞之前去票務處退款。

如您的八達通已登記了地鉄的優惠,便要儘快作出更改否則下次地鉄再推出優惠便沒份了。

複式洋房

國民生產總值:281

我都係有"被"口, 都想換張新的. 但我有自動增值, 咁點算?

複式洋房

國民生產總值:277

柚子蜜 寫道:
我都係有"被"口, 都想換張新的. 但我有自動增值, 咁點算?

Me too

複式洋房

國民生產總值:277

柚子蜜 寫道:

Me too

珍珠宮

國民生產總值:43308

我問過, 有自動增值o既八達通係冇得換, 要等張卡壞先可以換.

大宅

國民生產總值:1760

首創版8達通可吾可以退回咭費架

大宅

國民生產總值:2122

可以

sa_628 寫道:
首創版8達通可吾可以退回咭費架

別墅

國民生產總值:741

其實我張八達通係第一代, 由我讀書嗰陣用到而家結咗婚生埋bb, 所以雖然佢好耐之前已經分開左好多層但我一直唔想換咗佢. 不過上星期張card終於certify, 宣佈死亡.

票務員會同你填張form send番你張card上八達通中心check吓你用剩多少錢, 過5日後你可以去番同一MTR站攞番你用剩的錢. 如果你有任何積分記錄(e.g. 惠康積分嗰種), 票務員會比張指引你跟住做. 內容大約係話要喺5日後要張舊card的number改新number (票務員會比張receipt你, receipt會有你舊card的number). 我即時出番張新八達通. 不過我嗰張冇自動增值.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.