親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

X'mas 去北海道

想帶2個<6yrs old 的小童在X'mas 去北海道,跟團定自由行呢?個人喜自由行,但怕遇上去年般的大風雪,拖住2個細的會好論盡!
另外,房內暖氣會唔會好焗?剛駝住BB時冬天去過日本,不知是生理關係還是真的很焗?個暖氣較極都令我唔舒服!阿女個nose唔好,驚佢唔掂!

侯爵府

Re: X'mas 去北海道

有小朋友冬天去北海道跟團好d,因自己去的話係街等車真係幾金架,焗哩個問題係北海道又冇問題,因我今年2月去時所有北海道酒店窗都可以打開,所以瞓得OK,不過你要小心小朋友唔好”富”被

大宅

Hi hola :
你有無小朋友同去?有無嘢啱小童玩?
Thank you!

侯爵府

冇小朋友同去,不過同團有小朋友(8歲到),有雪兜,雪車(跟爸爸一齊)聽佢講都有浸溫泉,基本上見佢玩雪都好開心,仲有我哩d大唔透同佢玩
auroraszesze 寫道:
Hi hola :
你有無小朋友同去?有無嘢啱小童玩?
Thank you!

大宅

Thanks!

男爵府

如果帶小朋友去, 夏天北海道會好d, 多d活動玩下.
冬天北海道很浪漫, 但小朋友既玩意少d, 而且都好冷, 真係跟團可能方便d.
但夏天就唔同, 因為天氣唔冷, 唔洗跟團坐火車都好方便, 唔怕冷!

大宅

阿大少同大小姐話要過白色聖誕喎!

vkzone 寫道:
如果帶小朋友去, 夏天北海道會好d, 多d活動玩下.
冬天北海道很浪漫, 但小朋友既玩意少d, 而且都好冷, 真係跟團可能方便d.
但夏天就唔同, 因為天氣唔冷, 唔洗跟團坐火車都好方便, 唔怕冷!

首頁

尾頁

跳至