意見反饋
義工
[2005年] 請問0511媽媽點樣幫BB洗口仔及牙仔?

珍珠宮

國民生產總值:34466

狗年勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章

請問0511媽媽點樣幫BB洗口仔及牙仔?

請問0511媽媽點樣幫BB洗口仔及牙仔? 用紗布? 牙刷? 鹽水? 隔夜茶? 坊間實在太多方法, 邊樣至
主 賜 平 安

別墅

國民生產總值:991

Re: 請問0511媽媽點樣幫BB洗口仔及牙仔?

我用思潔濕紙巾幫BB洗口仔及牙仔,最好飲完99後再俾佢飲幾啖水.

男爵府

國民生產總值:9651

我同唐老鴨BB的做法大致一樣, 但就用紗布.

伯爵府

國民生產總值:15505

用餐後飲水, 再用膠指套牙刷沾開水刷牙 (打圈按摩牙肉), 我有試過用紗布濕水, bb唔肯刷, 膠指套就好like自動擘開口.

子爵府

國民生產總值:10633

我用詩思樂洗下口仔...跟手用膠牙刷仔刷埋牙 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

國民生產總值:1538

一模一樣

唐老鴨BB 寫道:
我用思潔濕紙巾幫BB洗口仔及牙仔,最好飲完99後再俾佢飲幾啖水.

珍珠宮

國民生產總值:34466

狗年勳章 畀面勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章

唔該晒o甘多位媽咪
主 賜 平 安

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.