論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果賓賓渴罵阿囝, 你會點做?

阿賓只會在我不在家時才罵我個6Years 的囝, 因今日回家時在lift口聽到她罵阿囝, 我在門口企了5 minutes才入屋, 大致內容是(阿囝忘記gramma, 不依照她的意思來做, 阿囝叫佢攞tissue, 佢回答你冇手), 我當唔知, 其後入房問囝囝阿賓是否常常罵他, 阿囝無正面回答我, 只是說姐姐為我好. 我知有時她會罵他, 但不至於今日勵害.

阿賓今年12月約滿, 我決定不續約, 如果係你, 你會唔會現在抄佢?

子爵府

醒目開學勳章

Re: 如果賓賓渴罵阿囝, 你會點做?

踢佢飛埋牆反彈落地再踢多兩腳,罵我個命根![img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_573.gif[/img]

子爵府

就算小朋友點錯都唔可以罵,只可以教! 更何況渴罵? 這樣會嚴重影響小朋友的自信心, 你要立即stop佢!

別墅

依家係警告佢既時候(口頭),觀察落去,睇下需唔需要出信啦!

複式洋房

丫頭 寫道:
就算小朋友點錯都唔可以罵,只可以教! 更何況渴罵? 這樣會嚴重影響小朋友的自信心, 你要立即stop佢!

Even myself will not 渴罵 my son, how come she can!!! :tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

好媽媽勳章

若係我,我會一返到家,即時平心靜氣同佢講,"頭先我係門口聽見........................................."若果你係唔想我個仔學懶,自己咩都唔好做,倚賴人,我會多謝你,但若果你用頭先咁0既態度同我個仔講野,我就唔會接受,我覺得你好冇禮貌.我唔想我個仔學左你,頭先你的行為令我好唔開心同埋好失望

我就一定會即時話佢,費時佢以為我個仔講佢閒話

首頁

尾頁

跳至