意見反饋
義工

自由講場 今日: 532|主題: 1005129

米水開奶問題

侯爵府

國民生產總值:24792

畀面勳章

米水開奶問題

請問大約何時先可以比初生bb飲米水開奶, 是否較容易飽呢.

男爵府

國民生產總值:7401

Re: 米水開奶問題

我個仔過左1個月就什米水佢開奶,因為佢食得唔多,所以我希望佢飽肚d!不過d姑娘當然話唔好啦,但我個仔個時成日食左奶又嘔,後來用左米水開奶,真係少左嘔lu!

洋房

國民生產總值:397

一般有四五個月大先用米水開奶,佢地d腸胃要慢慢適應新食物.
Barbie媽媽

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

國民生產總值:8325

一般滿左月就可以用米水開奶,除了飽肚外,仲無咁熱氣,加一小塊果皮效果更佳.

大宅

國民生產總值:3707

好媽媽勳章

係呀!用米水開奶飽好多,我個仔之前腸胃炎食咩屙咩!
仲入埋廠tim,屙到腳仔都軟埋:-(
我99叫我攞米水開奶比佢食,真係 好番好多,
仲開胃咗,原來d老人家話,靚仔最緊要湊米氣就係咁解囉~~

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

我囡囡三四個月左右開始用米水開奶....好快就變左....

節瓜BB

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:6647

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我之前都試過煲米水開奶俾阿囝食, 但好多時d米水裡面有d細細粒既米, 塞住個奶咀食唔到, 唔知有咩辦法呢?

大宅

國民生產總值:3552

你試吓放鬆小小個奶樽蓋,睇吓可唔可以...
anita_mon 寫道:
我之前都試過煲米水開奶俾阿囝食, 但好多時d米水裡面有d細細粒既米, 塞住個奶咀食唔到, 唔知有咩辦法呢?

子爵府

國民生產總值:10633

搵d密d既"喱"咪隔到囉....隔一隔先倒入奶樽嘛

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

開門見山 寫道:
你試吓放鬆小小個奶樽蓋,睇吓可唔可以...[quote]
[/quote]

我以前都係咁做...轉完支奶之後輕輕放鬆番dd個圈圈...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.