懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 去完bb 展有無收穫 @_@

嘩!見到你地有咁多收獲,真係好想去。
但個肚而家咁大,真係唔夠膽! :-(

別墅

我都攞左好多贈品,係就係逼d,不過好多媽咪都好守規矩,會好小心睇路行,唔會撞親人,反而係佢地d老公嘅背包冇眼,d男人動作又快又勁,俾佢個背包撞親,真係好攞命。

我覺得AVENT冇咩點平!
tommee某D產品就平過護協($100四個防脹氣奶瓶)!
荷花D嬰兒車好貴!d MIFFY奶樽好靚!唔知入荷花會使唔使俾會費呢?

另外,我覺得有三間幼稚園擺攤位SELL學校,我個人認為好多餘囉!真係辛苦左D老師囉!

別墅

我得3個月....咁早去係咪冇用??
請問各位靚媽咪知唔知個度有冇野適合我?

大宅

若果你集齊所有嬰兒用品資料,例如邊D好用,要用D乜,乜野BRAND用品好,周圍格價.......
不過我而家七個月先開始買,但上呢個網都幾個月,D媽咪俾左好多意見,收集資料,聽日先知掃乜貨咋,因為再唔買,我下個月應該都無力氣行街睇BB野啦
venusbaby 寫道:
我得3個月....咁早去係咪冇用??
請問各位靚媽咪知唔知個度有冇野適合我?

大宅

畀面勳章

唔知今日(7號)去會唔會無晒D贈品呢? )D牙仔餅係唔係平好多呀?

複式洋房

Dr.Brown 奶樽好抵,$110有三個大,兩大一細只售$115,仲有個套餐$560有六個大兩個細,再加一個奶樽消毒器tim,抵買.....

民房

我星期六都去左bb展, 但覺得自己好無用, 什麼都無買到, 因排隊買飛已經用了大半個鐘, 入到去又逼,人太多, 我現家35周個肚, 肚痛,腰痛, 腳痛通通一齊來, 跟本無心機去買野, 得老公一個人去買了nuk一套消毒奶煲及奶咀.
kate

大宅

我頭先中午去左, 買左幾個玩具 (有折) 同 nuk的野 (主要是訂濕紙巾可以送埋貨, 好似幾抵), 我星期五剛買左個 fisher Price 的琴仔俾bb踢玩, 係反斗城買左 $203, 係個度見promotion $17x... 激鬼死... 我又買左個媽媽袋, $46x, 貴左少少, 不過都幾好睇.

洋房

星期六去完, 很多人, 差不多每個counter填資料或入會都有禮品, 我訂了HUGGIES尿片, $89(S/M/L Size)買6包送一包同size尿片及一包補充裝濕紙巾, 可免費送貨, 濕紙巾補充裝$55>3包, 另外在思詩樂訂購了獨立包裝的純水綿$20一盒, 乾綿$25一包, 凡買滿$500可送貨/每$80送一支消毒液(洗衣時加入)。玩具counter都有折扣。
NUK最多人排隊, 我自問沒有本事了, 因為行了幾個鐘已行到腳都痛, 買完想買的東西及取完些贈品便離開了, 又驚被人撞, 下月初便是預產期, 一路行, 老公比我更緊張, 幸好無比人撞親。
:-P :-o

大宅

我買左avent steam steriliser, 9oz奶樽, 奶咀, 產婦m巾, pampers nb / s 連送貨, 仲送左2 packs 濕紙巾同fisher price發聲公仔, 紗巾同chuchu洗奶樽液... 連埋d free gift total 5 大袋野, 好在有叫埋老公去, 如果唔係就慘喇!!
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

大宅

我只係去左Nuk掃貨,真係好抵,因為有50% Discount.
淨係係 Nuk Counter 都逗留左成個幾兩個鐘.買左兩大袋野,所以都攰到無去其他Counter 買野喇.

大宅

我想問bb展去到幾時?明天有沒有?思詩棉是否$20/120片?

thanks
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

今日last day喇!!

fwc 寫道:
我想問bb展去到幾時?明天有沒有?思詩棉是否$20/120片?

thanks
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

別墅

我今日去左bb展喇...
2點幾行到成6點...
一路行一路填form..手都軟埋...因為好多個地方d野都送曬..
又唔知邊度打邊度..所以幾個鐘只係掛住搵有咩贈品..
都冇咩點行過或認識下d產品..
同埋老公話我得3個月..睇黎都冇咩用..
又冇咩大肚婆野買...
行到好累...肚仔又有少少痛...老公拎野都拎到好累..
返到去睇下d野係大部份都唔係我而家用..
有d好似尿片咁仲要係個bb要夠一歲先用得..哈哈..
都唔知留唔留返好..俾人又好似唔知點咁..又唔係多...

我覺得最有用都係換左本"孕媽媽"同"媽咪寶寶"..
好野..唔洗自己買!!

但係我見到好多媽媽同囡囡玩得好開心..
d bb又cute..仲有好多準媽媽都成8個月喇..
個老公陪住佢地0係身邊..好sweet呀....我都好開心..

別墅

me2啦....真係多人到不得了, 我老公一去到見咁多人已經想打退堂鼓啦...!
真係填野都填到手軟, 又多人,我3點幾去到好多counter話已經送哂野,要等寄比我呀,幾冇心機...!
我入場果時都冇pampers啦....!
總之好多野都冇啦....
同埋真係好多counter我個人覺得多餘囉....
咩學校呀, 保險/基金呀, 修身呀(由其呢個,老公係側邊邊處真係咁鼓勵呀,梗係人少少先join,瘦返先比人知咩事好過啦...)
根本所有大牌子的counter都冇得點平...係nuk平囉...其他都冇啦....

d人拎埋架車仔, 抱起個仔, 睇野,都唔睇車, 係咁(隊), 自己冇事就ok啦,其他人死活呢就唔駛理, 再唔係幾架車就係路中心相認,塞住哂, 對我地d大肚婆呢講, 真係行又唔係唔行又唔係....最衰就係d人咩d袋一轉身d無情力呀...
我自己又怕撞到人, 亦怕比人撞.....有幾次排隊拎贈品, 要叫唔好(吞後呀!!你個袋頂住我個肚呀!!)幾慘...!

下年都真係咪攪我....幾平都假!!
該用戶已被刪除

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係尋日去左....不過只係咁岩我有2隻貓貓參加貓展...我先順便去睇下..入去果陣都6點幾..所以唔係太迫人...我就買左d思詩樂既清潔棉(乾,濕都有)...紗巾...2in1既沖涼液....產後28方(不過11月尾送貨)...同埋1set2枝既 LICERA 妊娠精華油.....以上既價錢都係比出面平D我先買..如果唔係都費事拎....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

我勁掃思詩樂, nuk, piyopiyo & chu chu...使左成$2000...

公爵府

好媽媽勳章

我只係買了思敏傑

大宅

i would like to ask "nuk" 頭50人50%off is for first day only, if buy wet tissue and cleansing bottle still can get 50% off? Because i bought a lot ar, i just want to know ar.

首頁

尾頁

跳至