跳至

首頁

尾頁

民房

有無用過或正使用Baby Plus 作胎教的媽咪?

有無用過或正使用Baby Plus 作胎教的媽咪?
可否分享下經驗?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 有無用過或正使用Baby Plus 作胎教的媽咪?

我而家用緊,阿b已經聽緊lesson 3,早上回到公司一次,四時多一次,佢每次聽都會頂到我行一行,我隻6講笑話因為阿b覺得煩,但我就唔覺,因為有時到下午差不多時間要聽時,阿b已頂實我,好似提我夠鐘咁

男爵府

我冇用喎~我都係聽普通既胎教cd咋,唔知得唔得既呢

民房

我有朋友生完BB後俾我用,現在上 lesson 4,我都係同你差唔多,BB會向但發聲地方踢幾下,我husband都有懷疑BB是否反感!不過我都有繼績用。但係我用的時間是上午7點和晚上7點左右,因為要返工。不知時間會否有影

伯爵府

咁你朋友用完,有冇話你知個效果呀?我阿b就係正發聲個位置郁,睇說明書話每日都差不多時間就得,我只係預

民房

佢話佢對孖仔無乜反應,唔知係唔係孖仔無乜位郁呢?
而佢對孖仔現在已一個多月,未發覺佢地有也唔同。
我覺得我肚裡個B好似幾活躍,我18週時開始用,他已經好有反應,我知好些頭一胎媽咪果陣仲未feel到胎動,所以都有些

複式洋房

我都有用,現在是4,你們驚唔驚太大聲,請分享,我有dd擔心!

伯爵府

咁我又唔係好擔心,始終有胎水嘛!反而我自己怕聽到後期時會覺得煩

民房

係呀!佢個節奏好似

首頁

尾頁

跳至