義工
[2005年] 請發表去完bb展的感想

男爵府

國民生產總值:5070

請發表去完bb展的感想

我覺得一般, 唔去亦唔會太大損失, 我一早約10點半揹住芷霖出發, 今日買左牛之初乳咀嚼片$30(20粒) 、藍莓健目素$50(32粒)、kawai肝油丸$95/罐 180粒(買2送1罐100粒)及再送一個出街用的小盒、Gerber餅乾$17、和光堂餅乾($30兩盒) 、combi玩具、開左渣打My Dream A/C即場送左好靚的memo紙及羅左d sample及幼稚園資料。

有好多都好多人排隊, 我一個人唔排了。今日見到winky & cathy同有d friend 好開心 !!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

民房

國民生產總值:74

Re: 請發表去完bb展的感想

我想明天去.

民房

國民生產總值:79

我都覺得唔去亦唔會太大損失, 勁多人!!!!!!!! 買入場劵都排左半個鐘!!!!! :-( :-( 入到去只係買左d思詩樂, 羊奶片&bb椅!!!
尿片好貴呀!!!! :-x :-x 超市特價重好!!!!!!!!!

大宅

國民生產總值:4069

好媽媽勳章

我覺得今年真係唔係好值得去,我夜晚6點幾入場,人唔多,除左奶粉尿片攤位外,最多就係保險,而且呢奶粉尿片亦俾市面既藥房貴好多,除非你係想買nuk呢隻牌子既野啦,如果唔係都可以唔使點去~

另外我要恭喜我地有位10月bb攞左pamper攝影比賽既入圍獎,真係恭喜晒~

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

珍珠宮

國民生產總值:36359

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我覺得思詩樂濕棉抵買$20/盒,對我來講係好抵,和光堂bb餅都平,不過好可惜我買唔到想要的味道....

有冇媽媽聽過noddy???我有d興趣,大家覺得值唔值得買?

今年個場實在係細咗一半,好迫呀!!!!

子爵府

國民生產總值:14674

滿意的係:
- 多 samples 送. 特別係pampers.
- 有換片區, 有免費尿片同濕紙巾可以用.
- 有餵人奶專區 (唯然我用唔著)

唔滿意的係:
- 入場排隊太耐 (都已經十幾屆架啦~ 都唔明點解咁失敗)
- 場太細
- 人多 (呢個唔關大會事)
- 餐廳區細, 唔夠位比人食野.
- 冇休息區

收獲都算 ok, 因為為未出世的小 b 買左野:
- pampers 尿片, 百佳價, 但買滿 $400 送兩大包 pampers 濕紙巾 + fisher & price 玩具一個
- 詩思樂算平. 但吉之島每年大減價都差唔多.
- 幫朋友買惠氏奶粉, 每買 3 罐有一 set 玩具.
- hugggies 濕紙巾, $55 三包.

其實, 呢 d 野唔算勁平, 但都 ok.
我貪佢有送貨, 唔使煩.
我諗, 最多都係去埋出年.
bb 一大, 其實都冇咩好行.

舊年, 有妮飄, 有東瀛遊賣奶粉, 又有好多 bb 椅/床/車.
今年冇乜特別.

大宅

國民生產總值:1258

yau_grace ,

我好同意你的睇法!我昨日3:00同老公去, 排隊都排左半個鐘!我唔明點解佢唔可以提早預售門票,同埋要咁慢。舊年去既時候差唔多,我都唔駛排隊既...
我都唔係好大收獲,主要係買左d本來無打算買既野:「讀唐詩」的cd連書($298)/ 兒歌套裝($220)<同一個counter買, 結果 $500找數,另加送2隻cd>/elmo杯2隻(折左$67)。同埋一堆 samples囉!
但我一心要搵既avent同東瀛遊counter(買l森永奶粉的)都無開counter囉!好失望!!

yau_grace 寫道:
滿意的係:

唔滿意的係:
- 場太細
- 冇休息區

- pampers 尿片, 百佳價, 但買滿 $400 送兩大包 pampers 濕紙巾 + fisher & price 玩具一個

舊年, 有妮飄, 有東瀛遊賣奶粉, 又有好多 bb 椅/床/車.
今年冇乜特別.

男爵府

國民生產總值:8263

畀面勳章

avent????我好似見到有既???
無野行到我來回行左4次,因為我一早去,所以唔係好多人,
卞絡塔妮羊奶片200粒混合味$65(買3送一)(送70粒).但最好係送左好多羊奶sample,嬰兒又送,幼先奶粉又送,好多好多

男爵府

國民生產總值:5070

唉!!! 真可惜, 我昨日有揹芷霖去, 冇去過換片區 !!!! 因為有個counter姐姐比我係佢度整理行裝之餘順便換埋片。

蝕 蝕 !!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

洋房

國民生產總值:234

我都覺得唔係太值得去, BB展應該主要賣BB野, 但今年就特別多保險公司...另外入場排隊買票我都等
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

大宅

國民生產總值:1258

下!唔通我逼得滯miss左avent的counter?唉........:-( :-( :-(

yau_grace 寫道:
滿意的係:

唔滿意的係:
- 場太細
- 冇休息區

今年冇乜特別.

洋房

國民生產總值:234

HELLO CHERRYIEONG,

我都見到有AVENT買, 不過價錢都唔算太平, 一個9oz奶樽$34, 另外用於奶樽既好咀就$22.

[quote]
CHERRYIEONG 寫道:
下!唔通我逼得滯miss左avent的counter?唉........:-( :-( :-(

[quote]
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

子爵府

國民生產總值:14674

仲有唔記得講, nuk counter 實在太多人排隊.
價錢同吉之島大減價時差唔多.
但尋日下晝條龍兜左三次, 最少要排成大半個鐘.
我就覺得唔值. 留返 d 時間行下好過.

avent, 我都唔多覺喎! ?-(

大宅

國民生產總值:3275

畀面勳章

不去也吧, 沒有什麼特別平既野買, 出邊藥房仲平過佢, 係和光堂的餅干30元2包, 抵d外(因為不時不減價都要$24), 其他都唔平

:-|

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 醒目開學勳章

尋日臭b去完...我地再食完飯搭巴士番屋企臭b就開始發燒喇... :-(

等待驗證會員

國民生產總值:1211

我都覺得冇咩驚喜,Avent 有counter不過就好小&佢吔擺好小貨品係度囉,其實你唔留心真係會唔覺佢存在囉,我係NUK足足排咗45MINS 呀, 排到我都羞D訓著咗添! :-(

別墅

國民生產總值:900

karenlyk 寫道:
我覺得思詩樂濕棉抵買$20/盒,對我來講係好抵,和光堂bb餅都平,不過好可惜我買唔到想要的味道....

有冇媽媽聽過noddy???我有d興趣,大家覺得值唔值得買?

今年個場實在係細咗一半,好迫呀!!!!

Karenlyk
,好開心可以遇見你
我買咗好多盒和光堂d餅餅,好彩你話我知咋,我第一次去都買唔到,不過好快就返貨,同埋6:00後勁少人,所以買得好舒服,唔駛同人迫

Noddy,其實都係一套教育工具,不過同廸士尼唔同o既就係佢唔係教語言,而係品德教育,我個朋友極力推薦,不過佢唔係o係果d counter買,因為好貴,要成2萬幾。我朋友係o係出面d cd 舖一隻隻咁買,好似幾十蚊有交易。
同埋我好唔滿意noddy係報紙宣傳本圖畫字典,點知我下午去到佢話無得賣,叫我聽日再去買 真係咁得閒日日去咩,
又要賣廣告,又唔肯返貨,都唔知咩服務

珍珠宮

國民生產總值:36359

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ysy111104,

我都好開心見到你
我最後都買唔到和光堂d餅餅,coz我趕住走,冇等佢返貨,不過都有其他收穫,好似入場拎輕鬆穿,$20/盒恩詩樂濕棉....我呢啲小師奶,慳得幾多得幾多

別墅

國民生產總值:900

我都攞咗好多試用裝,因為我個保險經紀送入場券比我,所以今次收獲好抵

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.