嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

嚇死我,我個b趺落床呀.........

今朝我抱個仔(3個月大識轉身呀)係床上自己玩,跟住去做家務,突然聽到佢喊咗一聲,跑入去睇,b已趺落地下,個身趴係度,我即抱實佢,佢就冇喊,我抱足半個鐘(等佢有安全感),但我仲驚魂未定,好彩佢冇事(表面冇傷囉),又好彩我今朝俾咗件厚長衫佢著,又有被墊住個肚仔,衝力冇0廿大.唔係真係不勘設想.又又好彩屋企人返咗工,佢地係度就........
*我仲未驚完呀(心扑扑跳)各位有b嘅姐妹們穴係要注意,時不時要入去睇下!

男爵府

Re: 嚇死我,我個b趺落床呀.........

点解你唔放返落bb床呀?最安全嘅地方就係嗰到,就算上飲啖水都要咁做啦!
bb跌親可大可小,唔好大意呀!

大宅

間嘢係佢姑姑嘅,佢開咗空調,平時日頭不嬲都係訓個度,而家唔感啦,佢而家轉身太勁.

水晶宮

再大個d果時仲郁得仲多.真係唔好放係大人床就行開,一秒都唔好,因為好多野估佢唔到架 我bb都跌過三次啦!

複式洋房

emilylam講得對, 真既, 1秒都唔好, 我細孖都跌過1次, 我見到佢係地上面時(好彩有地毯), 直情嚇到喊添, 佢地真係快到你估唔到!

話晒都係跌過, 為安全起見, 你記住留意下依幾日佢有無嘔, 同埋會否有異樣, 有唔妥就快去睇e生.

大宅

我仔仔6個月左右, 又係在大人床插水式跌咗落地, 我當時都好似你咁, 嚇到個心扑扑跳, 仲成個人震晒呀....

複式洋房

我阿b跌過4次ar, :-(

首頁

尾頁

跳至