自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可唔可以幫我睇下係咪真野黎嫁..?

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b4578371

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1112239486

唔該哂....

水晶宮

好媽媽勳章

Re: 可唔可以幫我睇下係咪真野黎嫁..?

只限郵寄,恕不設面交 含本地郵資, 買家另可加$13掛號

係真就唔怕面交啦...小心

男爵府

咁POLO袋果個呢..?

水晶宮

好媽媽勳章

唔好意思,個d真係唔清楚

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你可以去專門店睇下,如果價錢相差太多的話
我建議你都係唔好買
卉卉 寫道:
咁POLO袋果個呢..?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

個價錢太低
同埋唔肯見面交收O既
最好唔好買喇
有d人係copy真品d相俾你睇
貨到先睇到係假已經無得換
唔好因少失大喇

男爵府

咁我想問下polo袋可唔可以去polo專門店比果d sales姐姐check下係咪真貨呀...???

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

唔怕梗係得架

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 瞓得好勳章 環保接龍勳章

但買左先check都無得退啦

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

注意:近期大量二手及全新假貨,小心受騙!!以防受騙請留意以下四項.
1.騙徒花言巧語強調真貨或無現貨,需要落訂或郵寄請三思!!有可能出現上載真貨相片實賣假貨,付款後無貨收或貨不對辨情況.
2.專門店有既款式,在網上都有假貨出現,更何況專門店跟本沒有或停售既貨品/款式仲可提供選擇~???
3.騙徒利用多個1-2分或無分YAHOO ID係問答欄以自問自答形式製造熱烈良好購買氣氛,等買家上當!!令買家購買假貨時加強信心.
4.騙徒聲稱不需落bid只需直接打廣告電話交收,數天後發覺已經受騙,投訴無門,也無交易紀綠.無法追究,因私下交易yahoo唔會有責任幫買家追討任何賠償及損失.
做個精明消費者 小心為上!!

Polo綠格袋已經停產7年,,理論上市民應該冇可能再搵到全新,, 除非你7年前買左之後一次都未用過!!! 既然依家有新貨..來源地一定要追查. 如果來源地係歐洲地區,,咁好明顯係假貨如果來源地係台灣,,咁就符合來源地呢一點..就要係其他地方入手睇下!! 由於亞洲gei中心銷售點係香港,,所以多數最新最快gei貨都係香港先,,後尾先到日本同台灣好似銀牌咁,,都係香港有先架 既然係咁,,綠格金牌又係香港咁hit...識做生意gei都會放貨係香港啦,, 即係好似Nigo見Bape係香港咁hit都開返間Bape Store..一樣道理但係依家日本同香港都冇,,得台灣有..所以呢一點有少少保留! 直接話俾大家聽冇用,, 知道一個未必知道第二個..要講明大家先識分架嘛!! 仲有,, Polo有分幾版..每一版要分gei都唔同..唔同袋又有唔同準則去分真假..所以好難寫哂出黎!
同埋呢,,我個fd話係亞洲區黎講.. 香港叫做最中心點囉,,台灣..日本..係branches.. 咁冇理由d款香港冇..但係台灣有架.. also,,台灣係冇Polo專門店架..

最近係街上見到好多人用一D所謂既全新Polo復刻版既袋! 又收到好多真假問題e mail!所以我地開呢個post唔想再有人受騙!
一、所謂既復刻版其實係Copy版!POLO綠格金牌既袋美國總公司已經停產左一段好長既時間!最近見到有一D全新既金牌綠格POLO袋!我地亦追問左日本二手店既朋友!POLO既金牌綠格袋最初既版權生產地主要係韓國,泰國,台灣等亞洲地區!佢地既權力只限於生產綠格牛皮!而用綠格牛皮去整一個袋出黎係由POLO有關方面指示!換句話!呢D持有版權既國家係有權做呢D牛皮但係無能力去做一個袋!曾經有人同我地講個袋係泰國做全新!保證正貨!但係日本朋友話多數係假貨除非係專門店買(況且宜家出既已經係極之大既分別)!有人話泰國既版權係仲未過既所以可以生產!但係呢個講法係半真半假!版權的確未過!好似之前咁講佢地係有權做呢D綠格牛皮但係佢地已經無能力生產袋!因為美國總公司已經下令唔再出綠格袋!既然如此,宜家所有全新的袋也絕不會是美國總公司所出品的,也暗示呢D全新金牌綠格POLO袋係假貨!
二、另外,假貨既牛皮對比起真品(Original)既牛皮係有極大既分別!但係呢點對普通人黎講較難分別出!皮質唔同係因為原料既問題!通常牛皮同其他原材料都係由POLO提供!但係宜家唔出的話,原料亦不會由POLO提供!工廠只會自行找牛皮同原料!但因為所搵到既原料與POLO提供既有別!所以質地同手感有好大分別!
三、好多人都誤會左泰國出品先係真品,不過其實唔係!係因為早期POLO出產袋既時候都有不同既工廠負責!就算無標明都未必唔係真品!所以千萬唔好以產地作準! 以上言論只不過係希望POLO愛好者不會受騙!亦並不是為了增加自已既銷量!如果有任何錯漏或意見和問題,不妨提出! 多謝!
詳細可留意以下連結.
http://discuss.com.hk/viewthread.php?tid=1588580&extra=page%3D7&page=1

近期懷疑購買POLO金牌綠格既受騙買家,可向消費者委員會投訴及咨詢熱線電話:29292222或香港海關舉報電話:28157711

polo係假的, 另westwood都係, 個賣家的評分係做出來的.

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Polo袋我唔sure,因為我未用過

但係另外既westwood絕對有問題,因為賣家指明只係郵寄,你試下問佢面交得唔得,佢實唔覆或話唔得架!佢驚海關放蛇 ~~

首頁

尾頁

跳至