嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓

bb十個月還未識爬,點算.

bb十個月還未識爬,又唔肯學爬,隻右腳成日屈響前面,唔識得放響後面爬,有冇好辦法.

侯爵府

Re: bb十個月還未識爬,點算.

試下搵d佢鐘意既玩具放係佢前面.睇下得唔得
有d bb學行先的

大宅

有啲BB唔會識架
佢會跳咗呢個STEP 直接去到行
唔使咁驚
咁佢其他發展OK嘛?
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

子爵府

2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我bb囡就嚟1yr old, 都唔多會爬, 不過我唔太worry喎...

水晶宮

2019新春慶豚圓

bb其他方面發展ok,冇問題,只係學爬慢著少少,呢兩日我放假響屋企,積極教佢學爬,依嫁終於識著小小,有進步,好開心.多謝咁多位比意見.

洋房

都是慢慢引他,至多陪下他爬。

大宅

2018復活節勳章

唔使咁擔心, 我囝囝差不多一歲先識爬
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

唔怕wo

我fd聽佢阿媽話 出世又唔爬又唔轉身

一有動靜= =就坐比你睇

佢阿媽本身仲想帶佢驗智商= =+

子爵府

whywhite22,

唔洗太擔心, 我仔仔都係過咗10月先開始爬, 開始時我地會係旁邊協助下佢, 扶下佢d腳學爬, 慢慢佢就會識爬啦

大宅

我個女都無爬過,就行啦!放心啦!
My Sweet Heart- Minnie

複式洋房

Not every baby know how to crawl. Don't worry. But you can try to give him more space. But anyway, does your baby love to lie on his stomach and do push up? I think the above exercise can strengthen babies the ability to crawl.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個成15個先爬, 唔洗擔心, 我個女而家都仲未識行,
[img][/img][img align=left

別墅

我個仔都係10個月都未識爬,但佢識企同埋開始學行~~~激死

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題