嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

有冇bb都係飲能恩嫁,比d意見.

bb以前飲開a+2,但經常嘔,一個星期嘔一次,後來問過醫生,醫生建議轉飲低敏奶粉,佢話能恩較易買到,可以試下,bb以嫁飲著幾日,好似好d,唔知有冇bb都係飲佢呢,比d意見唔該,呢隻奶粉有冇基因改造嫁?有冇d咩唔好嫁?因我見好少bb飲佢,所以唔知好唔好. ?-(

別墅

Re: 有冇bb都係飲能恩嫁,比d意見.

大便會比較臭同硬和綠0.o"

水晶宮

咁少人回應,真係咁少人飲能恩嫁.

大宅

bb要飲低敏奶粉係因為bb的體質,如果醫生建議你飲能恩HA,相信隻奶粉對BB的健康係有幫助,而唔係有害,而且你話BB飲咗,都覺得好D,咁咪可以相信醫生的專業判斷?!
至於隻奶粉咪基因改造,你可以查下一D有關基因改造的網頁,我好耐之前見過,雀巢話他們的產品係冇既!
我BB都係飲能恩低敏,SO FAR幾好,好健康,我就知有不少BB都飲佢,之前有開TOPIC問,都有不少人回應的!

別墅

我個女都係飲NAN H.A. 肥妹一個,冇問題ge,但係如果你驚,
可以比s26H.A.,都係低敏,不過我個女飲左冇咩問題,所以照比佢飲
豬有謂:遠睇山水畫,近睇就麻麻. 屋企有隻乾淨豬.趕住年廿八出來洗白白. 已經五歲喇.

大宅

我個仔都係飲能恩ha,都係醫生介紹,我個b都飲得幾好呀

大宅

my baby changed from S26 to NAN HA at 2 months old till now ... 13 months. her 'ng ng' became normal since changed to HA. i think NAN HA is quite good for skin as well. recently i changed to Neslac because she is older now. :-P

大宅

我阿b都係飲佢 + 人奶, so far 都重得ok..

首頁

尾頁

跳至