意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240818

係東區醫院生完的媽媽,請問接生bb出生係男定女醫生呢

大宅

國民生產總值:1756

好媽媽勳章

係東區醫院生完的媽媽,請問接生bb出生係男定女醫生呢

如題
雋彥bb出世重3.125kg

男爵府

國民生產總值:5225

Re: 係東區醫院生完的媽媽,請問接生bb出生係男定女醫生呢

好似係助產士接生哦, 唔係醫生, 除非開刀~

大宅

國民生產總值:1438

Re: 係東區醫院生完的媽媽,請問接生bb出生係男定女醫生呢

我去年在東區生咗,開刀的,女醫生開刀,我個陣在產前房來看我們的多數是女醫生,在產後房的多是男醫生!

大宅

國民生產總值:1756

好媽媽勳章

o下.....產後是男醫生檢查傷口嗎?咁咪好肉酸 :-( :-(

雋彥bb出世重3.125kg

大宅

國民生產總值:1438

係呀!無計啦!政府醫院冇得揀,不過一般他們都唔駛好仔細看的,多數問下我們的惡露情況,排尿,同埋要看看子宮的收縮,傷口埋口的情況等,不過我係開刀,傷口位置冇咁尷尬!

大宅

國民生產總值:3220

yes~~
its only the 助產士~~ not the Dr.~~

hialice 寫道:
好似係助產士接生哦, 唔係醫生, 除非開刀~

大宅

國民生產總值:2382

wansammylothian 寫道:
yes~~
its only the 助產士~~ not the Dr.~~

係呀,我兩次o係東區生都只係得助產士...都係女性...但係產後每朝檢查都係男醫生...

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.