想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我睇完醫生啦, 預產期係2007年4月.

我而家5week. 照u/s只係見到胎"long", 過多兩星期要再照. 我重同醫生影了一張合照, 係咪好crazy.

我今次都試了半年, 因為我都已經36歲, 同埋我的排卵日子每個月都差別很大, 所以當中有過好多焦慮, 好多謝這過forum, 讓我學了很多知識, 及有很多人分亨他們的經驗. 我想特別多謝miffymiffy, pollybell & ynwong, 你們很用心去回答新手的問題.

希望各位姊妹唔好太緊張 (會影響hormones分泌), relax, relax and relax, and早日bingo!
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

複式洋房

Re: 我睇完醫生啦, 預產期係2007年4月.

good news!! Congratulation !!

侯爵府

恭喜你 Eclipse_2006 , 0704 媽咪!!!

子爵府

恭喜晒你呀,
如無意外,我既預產期都係出年4月呀

禁止訪問

大宅

congratulations!!

大宅

各位"想生bb"既姊妹,
我覺得呢度好warm. 如果無呢個地方, 我都唔知點度過呢半年. 再一次向大家講多謝.

最愛小朋友,
我都恭喜你, 你睇左醫生未? 而家有無唔舒服, 我每次食完飯都會想嘔同頭痛. 重有無其他0704準媽媽? 遲d我地可以係產前產後開個topic.

由 最愛小朋友 於 2006-08-06 11:31:49

恭喜晒你呀,
如無意外,我既預產期都係出年4月呀
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

Eclipse_2006
我睇左醫生喇,不過未照到胎囊,但係醫生話如無意外,
10日後去照應該會見到,希望可以平平安安咁過到頭三個月啦。
其他唔舒服我又冇乜呀,只係個小腹成日好似m到咁痛囉。
係呢,你有冇幾多w呀?
我5w到,大家一齊努力啦!!!

別墅

Congulations!!

Hope you will be have a baby new year 2007-04

最愛小朋友 寫道:
Eclipse_2006
我睇左醫生喇,不過未照到胎囊,但係醫生話如無意外,
10日後去照應該會見到,希望可以平平安安咁過到頭三個月啦。
其他唔舒服我又冇乜呀,只係個小腹成日好似m到咁痛囉。
係呢,你有冇幾多w呀?
我5w到,大家一齊努力啦!!!

別墅

恭喜哂呀! 又多一位靚靚媽咪, 希望你生個健健康康ge BB la! 保重身體, 唔好操勞la!

民房

恭喜恭喜!!
每天上BK都睇到有姐妹BINGO, 好開心。。 :-)

男爵府

畀面勳章

恭喜晒!

大宅

我尋日睇左E生,驗左血,confirm有左BB,不過應該10幾日,

因上次係7月13日黎M既.......

點知尋日訓訓下流血 :-(

係咪無左呀??

大宅

唔好驚, 唔好驚. 你而家係媽媽, 為了bb一定要放鬆, 唔係會令bb情況惡化. 可能係著床血, 無事既. 若係作小產, 你既心理狀況對bb影響好大. 我上次作小產3,4次, 最後bb都無事, 反而佢係穿羊水而死.

要放鬆自己講就容易, 但係為左bb, 你一定要做到. 同埋你要同bb講, 我地要堅持到底. 我之前每次都係咁同bb講.

由 chanpauline 於 2006-08-06 15:37:50

我尋日睇左E生,驗左血,confirm有左BB,不過應該10幾日,

因上次係7月13日黎M既.......

點知尋日訓訓下流血

係咪無左呀??

大宅

最愛小朋友,

我剛剛過了5week, 醫生話到7week, 應該可以見到心跳.
我今日去過"王國媽媽會" 2007年4月份, 個度已經有好多位媽咪係度啦!! 你有興趣可以過去睇睇.

大家一齊努力啦!!!
agl 該用戶已被刪除

別墅

各位姊妹,我是新手一名,雖然入會兩日,已經成日上黎睇料,eclipse_2006講得
常存喜樂、感恩和樂觀的心,勇往直前吧!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

恭喜恭喜
唔知幾時先到我呢?
~錫晒您喔~

大宅

Hi agl,

我既預產期係4月7日. 你個預產期好特別呀.
我多數會係仁安生, 所以而家睇緊一個係仁安掛單既醫生.
我個肚無痛, 反而有頭痛同作嘔, 特別係聞到d油煙味, 成日都唔係好精神, 無晒胃口. 唔知幾時至好d.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題