意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77599

跳至
濕疹bb搽邊隻lotion好?

複式洋房

國民生產總值:428

濕疹bb搽邊隻lotion好?

濕疹bb搽邊隻lotion好? mustela, 定 oilatum? 定其他? 駛唔駛沖涼都用專科?
[/url]

複式洋房

國民生產總值:103

Re: 濕疹bb搽邊隻lotion好?

濕疹搽oilatum幾好咖!用埋oilatum沐浴露效果會更好咯!

複式洋房

國民生產總值:201

[Physiogel-Cream] 好多皮膚科推介

子爵府

國民生產總值:11232

可以在那裡買????
Thank!
drckwong 寫道:

子爵府

國民生產總值:11763

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

edentiffany 寫道:
可以在那裡買????
Thank![quote]
drckwong 寫道:
[/quote]

I'm using the same thing too!
You can buy at Watson's or Manning

複式洋房

我都想知邊 shu 買
[/url]

禁止訪問

國民生產總值:5717

別墅

國民生產總值:765

oilatum沐浴露 + QV Kids Cream + Ego Silic 15 Cream
:-)

子爵府

國民生產總值:11700

我BB用緊mustela沐浴露同QV cream,我都想買QV kids cream俾佢,但係搵唔到。

複式洋房

頭先係waston見到QV kids cream, 後尾我買左oilatum bath gel & Physiogel cream
[/url]

大宅

國民生產總值:3166

I have tried all the lotion mentioned here plus some others. I would like to recommedn Calendullis Plus Cream which I bought on Sat from Green Concepts Ltd. The shop sells organic and healthy products. My son used it on Sat and big improvement can be seen on Sunday. HK$98 for 50g.

複式洋房

ShatinMaMa.

邊到買架?
[/url]

大宅

國民生產總值:3166

Shope 25, Basement , Luk Hoi Tong Buillding (Queen's Theatre)
31 Queen's Road Central
Tel: 3113 5848

www.eczema-psoriasis.com

複式洋房

Thank you.
[/url]

複式洋房

國民生產總值:442

哦羅立英

洋房

國民生產總值:111

如果小朋友有濕疹可以用No Rinse爽潔隻沖涼液沖涼或者抹身,唔駛過水好方便,最好係有保護皮膚作用,用完D皮膚真係好爽好滑架,唔駛再搽D甚麼lotion喇

別墅

國民生產總值:823

我用清水沖涼, pat pat 和手仔用oilatum, 沖完涼即刻用豬油膏(Emulsifying Ointment - 大間屈臣有售)塗患處 (無論天氣幾熱都要塗), 如太嚴重, 就用濾固醇藥膏.

大宅

國民生產總值:4362

hi

我同我個b 係用沖涼qv kids , chicco, norise, 仲有係藥膏係用v_dome(永安買).
不過最近有人話知qv 係同 oilatum有藥性的, 己norise 就無啦,岩岩bb 展我買左norise, 等我個b 試下先.
仲有係d人話用aloe 會好喎,你地知嗎?

p.s: 我覺得同bb用乜沖京gel 都好, 唔好長期用果, 等間轉下, ,唔係d皮膚適應左唔係咁好 (係我個人意見)
我家有位小主人

別墅

國民生產總值:823

oilatum真係有藥性o架 ...?
lyanlyan3 寫道:
hi

我同我個b 係用沖涼qv kids , chicco, norise, 仲有係藥膏係用v_dome(永安買).
不過最近有人話知qv 係同 oilatum有藥性的, 己norise 就無啦,岩岩bb 展我買左norise, 等我個b 試下先.
仲有係d人話用aloe 會好喎,你地知嗎?

p.s: 我覺得同bb用乜沖京gel 都好, 唔好長期用果, 等間轉下, ,唔係d皮膚適應左唔係咁好 (係我個人意見)

複式洋房

阿女沖左幾日oilatum沖涼液好番她多
[/url]

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.