潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

民房

泰國買 BRA BRA

各位媽媽

相信大家都去過泰國, 都去過買 wacoal; 但最近小妹聽聞有隻泰國牌子的 bra bra, 平, 靚, 正. 同 wacoal 差不多價錢; 但 d 款好靚, 好多色彩, 最岩就係襯衫帶.

請問有無知道呢隻牌子個名係乜野, 同埋係泰國邊度可以買到呢?

方師奶上

侯爵府

Re: 泰國買 BRA BRA

我剛從bkk回來,見到d百貨公司除有wacoal,黛安芬.....,仲有隻叫bsc,唔知係咪呢一隻,都有好多款

禁止訪問

水晶宮

有D大百貨公司可以即時辦張游客卡,買也有九五折。。。我用master信用卡都有額外九五折

少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

大約2佰幾已經可以買到一個肩帶(可除帶)有閃石o既bra bra

男爵府

hi sandwich,

你講嗰隻牌子我好似係上兩期東方sunday more見到個記者介紹, 好似係泰國牌子, 但係講啲質地好正架喎, 你有冇買黎試下

侯爵府

pandacat_bb 寫道:

你講嗰隻牌子我好似係上兩期東方sunday more見到個記者介紹, 好似係泰國牌子, 但係講啲質地好正架喎, 你有冇買黎試下

hi,pandacat_bb
我無買呀,因為我係肥媽,我見佢 d款好似無咩大size,所以無買(不過我無好仔細咁睇),反而買左三個wacoal,佢有 d款有大size(我在香港都未見過),所以買左 三個。
我又成日聽同事講話wacoal d bra好平,幾十蚊有一個,但係我見倒唔係咁平,全部都要過百幾蚊。

民房

翡翠級,

我上次去泰國個時, 見到有 d wacoal 真係好平, 但係好似雜價攤, 同埋無 size 囉.

隻泰國牌子係咪叫 bcs?? 我想問呢個牌子, 係因為早兩個星期無意中睇到雜誌, 但係又唔記得左係乜牌囉.

希望九月去泰國會見到喇!

各位, 對不起, 我新來, 所以唔係好曉這個網站的功能!
sandwich 寫道:
[quote]
pandacat_bb 寫道:

hi,pandacat_bb
我無買呀,因為我係肥媽,我見佢 d款好似無咩大size,所以無買(不過我無好仔細咁睇),反而買左三個wacoal,佢有 d款有大size(我在香港都未見過),所以買左 三個。
我又成日聽同事講話wacoal d bra好平,幾十蚊有一個,但係我見倒唔係咁平,全部都要過百幾蚊。[/quote]

大宅

我去泰國都買左好多bra , 因有多d cup 選擇,

d款香港都冇.....d料都幾好

大宅

BK Milk勳章

但我覺得香港買果d 耐用d !因我用乾衣機,Thailand 3 個月貨仔就玩完...D WIRE 好快變形囉.

阿媽

水晶宮

bra唔入得乾衣機架
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

最好用手洗, 真係耐用好多架...如用機洗就一定要入洗衣袋...一定唔可以放乾衣機...

大宅

剛係泰國返來,都係勁買BRA,今次仲俾我買到DISNEY的BRA同UN,係條肩帶度有三個可以上下移動的米奇公仔鐵扣,好得意.我通常會買ELLE,D料同CUTTING都好舒服

洋房

Just come back from Thailand. Wacoal bra is quite cheap. I've brought quite a lot and they cost from around $70 to $140. But some beautiful ones do not have size. I've brought them in Mike in Pattaya. It's a shopping centre, quite tidy, and some saleladies can speak English, Mandarin and even Cantonese.

民房

洋房

我之前去Thailand都買過wacoal d bra, 又係覺得D WIRE同D海棉好快變形, 之後就問吓香港wacoal專門店點解thailand D bra會平咁多,個sales話實其果邊d bra同香港d係完全唔同,佢地係買咗個專利比thailand, 但佢地d product係唔可以出口,d料亦唔係日本進口, 只係响番果邊出產, 所以可以平咁多同唔襟用, 我知道之後以後就冇再响果邊買bra.

首頁

尾頁

跳至