想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

D仔排卵紙連續4日都有兩條線...

係咪即係未排卵呀?
正常應該係幾多日後轉番一條線呢?

呢幾日又成日頭痛, 都唔知係咪d hormone亂晒~

大宅

Re: D仔排卵紙連續4日都有兩條線...

有無人可以幫我? :-(

侯爵府

兩條線,係o米上下兩條線都都一樣色呀? 定係其中幾日下線淺dd??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

應該有1-2 日係上深下深, 之後1-2日左右變淺, 之後只有上線 :mrgreen:

你係咪4日下線都同上線一樣粗??

大宅

係四日兩條線都一樣顏色...
係咪d仔紙有問題呢?
我好疑惑, 都唔知邊日排卵?? 邊日dodo先大d機會...於是隔日係咁dodo

子爵府

有無食排卵藥或打排卵針?
conb 寫道:
係四日兩條線都一樣顏色...
係咪d仔紙有問題呢?
我好疑惑, 都唔知邊日排卵?? 邊日dodo先大d機會...於是隔日係咁dodo

大宅

無食過藥或者打針...
我period一向唔太穩定, 通常效長.
上次M係6月12日, 同再上一次相差35/36日...

需唔需要再日日check呢?

子爵府

你今日day 幾?你day 幾驗到四日上下深?

如果你cycle 36日就day 14早些少,可以開始驗日日驗,驗到上下同色先停.
conb 寫道:
無食過藥或者打針...
我period一向唔太穩定, 通常效長.
上次M係6月12日, 同再上一次相差35/36日...

需唔需要再日日check呢?

大宅

唔該晒pollybell
我上次m第一日係7月12日(唔好意思, 之前打錯左...),咁今日8月5日應該係day25.
我係由8月1日至4日都有兩條線...

子爵府

你今日應該day 26,今日8月6日,如果你連續四日都上下同色,(你要肯定係上下同色或者下線深過上線先可以作準).如果你無用晨尿驗,連續四日上下同色,比較少見,但連續三日都大有人在,但都以首個獲得陽性結果(即上下同色)作準,如果你有隔日行房都大有機會,你可以8月17倒驗孕(如果月經未來)希望你成功Bingo.
conb 寫道:
唔該晒pollybell
我上次m第一日係7月12日(唔好意思, 之前打錯左...),咁今日8月5日應該係day25.
我係由8月1日至4日都有兩條線...

大宅

再次唔該晒你呀pollybell~~
其實我d david紙俾朋友俾我, 上個月開始用.
不過我發現用驗孕紙得出嚟嘅線比排卵紙較深色同明顯 ?-(

好多謝你, 我好想bingo生豬bb.
近幾年我公司部門好旺生bb, 每年都有同事放產假.
希望今年輪到我啦 :mrgreen:

子爵府

唔好客氣 conb.

驗孕紙既線係深色過排卵紙,等結果都快過排卵紙,你放心正常既.

應該快架啦,可能你今個月就中添.

大宅

啊~ 原來係正常, 咁我放心啦
承妳貴言 有好消息一定同大家講.

民房

唉....今日day16, D仔仲係得一條線, 唔知等唔等??

子爵府

唔洗等,有需要就做架啦,只要唔好日日做,就無問題.如果等太耐反而精子既活躍度減低添.

你週期幾多日?
GCRuby 寫道:
唉....今日day16, D仔仲係得一條線, 唔知等唔等??

首頁

尾頁

跳至