美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地洗完頭掉得多唔多頭髮?

唔知係咪d頭髮長......感覺上好似掉好多咁......你地係咪呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 你地洗完頭掉得多唔多頭髮?

好多, 就算早上gel完頭, 我隻手都有好多頭髲, 起碼20條,
以前就覺得d頭髲好厚, 好熱, 隨住年齡増加, e+覺得頭髲多反而係好處.

複式洋房

Dear YanYan0116,

Yes. I fully agree with you.

Karren (twin boys' mom)

禁止訪問

複式洋房

老行家有洗頭水???

珍珠宮

好媽媽勳章

謝'停瘋'買廣告個隻?

禁止訪問

複式洋房

真係得!?

別墅

我同你一樣, 唔好話 gel 頭, 剩係梳頭個陣都已經甩到成把梳都係, 不過我又唔係好 mind , 因為我由細到大都好多頭髮, 又厚, 所以甩下仲好. 不過將來就唔好啦!!! (阿彌陀佛)

民房

其實呢頭髮甩得多都有好多種成因..
除左用錯左洗頭水之外..
有d人細細個都有甩頭髮多既現象..
呢d多數係養營不足同滋潤不足
有d人d頭髮比一般人啡都係養營不足..
所以果d人都會比較瘦..
同埋你地摸下甩左落黎果d頭髮..
你會發現通常髮頭係滑身過髮尾..而且頭頭果個位滑得黎有d油油地既感覺..呢d都係唔太好既形象
養營唔到尾部..係晒個頭頭又吸收唔到
仲有哦..
唔知你地有冇用護髮素既習慣..
其實護髮素係一定要用架..
因為我地平時用既洗頭水都係鹼性架..
護髮素係可以平均番個pH..甩髮既機會都會減低..
但係用護髮素都要少心d..
千祈唔好成個頭塗晒..會甩得勁多同埋出勁多頭皮〔特別油性皮膚既朋友〕
要塗既..就要塗髮尾..總之唔要沾到頭部皮膚..
而且份量唔好太多..同洗頭水既比例2比1..姐一半la..
同埋用洗頭水洗頭其實仲有一個竅門..
用手卒到起泡之後先塗上去..塗洗成個頭之後..
其實唔係立即洗頭架..應該要等至少1分鐘先好洗頭..
呢個先係真正既清潔頭部..都可減少甩髮形象架
如果有咩問題想問可以e-mail�msn我架:[email protected]
我會盡量解答∼∼
[img align=right]http://desktopstreet2.net/wallpaper/desktopsmall/20217.jpg[/img]

禁止訪問

複式洋房

snufkinchiu

好多謝你0既reply......如果關營養事.......咁應該食多d咩呢!?

大宅

以前長頭髮甩好多架,唔知點而家短頭髮就少左甩咁多 ?-(

男爵府

我一日甩幾十條

子爵府

我唔使梳,一覺訓醒,pillow 已經好多hair 我就係瘦人一個,咁如果營養唔好,食d咩先岩呢 ?

子爵府

醒目開學勳章

我都覺得成地都係我d頭髮 :cry:

珍珠宮

環保接龍勳章

我都係~ 屋企地板最多就係我o既頭髮..........好似郁一郁都會甩咁.......我把頭髮又係好厚的,有時仲會生白頭髮~
人生本是苦

複式洋房

d頭髮長營養就差d,所以會易掉d
yuichow2000 寫道:
以前長頭髮甩好多架,唔知點而家短頭髮就少左甩咁多 ?-(

侯爵府

snufkinchiu,

其實我都聽朋友講過最好shampoo就係手心卒到起泡先洗頭,但咁樣實在太麻煩,我地呢d長hair既要用好多shampoo,如果要辛到起泡就要分開幾次落洗頭水嘞!

複式洋房

唔通真係唔可以留得好長d頭髮?

首頁

尾頁

跳至