跳至

首頁

尾頁

別墅

0806媽咪分享會--入黎傾下啦!!

各位0806媽咪:
生左bb係咪好開心呢,但係又好忙,又會有好多問題......
不如大家交換下意見,一齊分享下

我上一胎係開刀的,今次就順產,個會陰傷口仲好痛,特別係坐底的時候......唔知幾時先唔痛呢 :-(

大宅

15週年勳章

Re: 0806媽咪分享會--入黎傾下啦!!

我個陣差不多要3weeks先冇痛,叫你老公買水泡比你坐會好d! :tongue:
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

複式洋房

jennifer.c 寫道:
各位0806媽咪:
生左bb係咪好開心呢,但係又好忙,又會有好多問題......
不如大家交換下意見,一齊分享下

我上一胎係開刀的,今次就順產,個會陰傷口仲好痛,特別係坐底的時候......唔知幾時先唔痛呢 :-(
你几号生呀,7-8天就不痛了,买个水泡坐拉!
愿全天下的人都幸福快乐http://photos.yahoo.com/yan.yan_1688澔b [20/8月出世3.6kg ]  [满月4.72kg]  [两个月5.94kg]    [三个月6.67kg]  [四个月7kg] :-D晞彤[29/12/07出世3.55KG][满月4.59KG][两个月5.55][四个月6.5]

別墅

我係兩胎都係順產,今次縫左一針,8日左右就無痛。

我個b出世22日,佢每日飲7-8餐21-24oz奶粉,咁你地bb飲幾多奶粉?

大宅

I took cassarean, also 縫左一針, 8日左右就無痛. my b borned on 3aug. he's now taking 3.5oz milk powder , around 6-7 meals a day.

IrisLau 寫道:
我係兩胎都係順產,今次縫左一針,8日左右就無痛。

我個b出世22日,佢每日飲7-8餐21-24oz奶粉,咁你地bb飲幾多奶粉?

別墅

各位媽咪,你地的BB依家食幾多oz奶呀??

我阿B依家食4oz奶,不過有時3個鐘,有時4個鐘先會肚餓,
又唔敢比多佢食,因為佢食得太多好容易會嘔奶,有時飲完奶又唔訓,眼光光咁,都唔知佢係唔夠飽定係搵人玩......

大宅

arthur食3oz(人奶+奶粉), 一日食8餐

別墅

我個b 18/8/2006 出世,佢每日飲6--8餐 total: 22-25oz奶粉

別墅

我個女14/8出世, 食3-4安, 大約3-4個鐘食一餐

複式洋房

我個囡囡18/8出世, 食得2oz咋, 佢又勁難掃風, 每餐都食成40-45mins, 3hours一餐, 全日就淨係餵奶, 掃風, 餵奶, 掃風......., 究竟幾時至可以戒夜奶呢? :-( :-( :-(

男爵府

無錯, 我依家既生活日日都係: 餵奶, 掃風, 換片....餵奶, 掃風, 換片.... 我阿仔有時仲玩野, 一個鐘食一安!

大宅

s_s
me too la......時間仲好充實,過得好快添!!
不過你唔好成日比亞仔玩嘢呀,一個鐘食一安! 對大家都唔好架 我之前亞仔都隔2個幾鍾食,但点捱都要定時,唔係會超亂...最後出了奶咀!!

大宅

Bel-Air
2oz都要食40-45mins???
D奶都凍哂啦 你Check吓係咪個奶咀孔大細??
個奶樽薹要扭鬆D,否則BB好難食架!!
Check 吓啦!!

複式洋房

Luky624
係呀, 所以每次我都要

男爵府

Luky624,

但佢勁喊, 又知佢之前一安真係唔頂肚, 我唔忍心, 又比佢啦

琴日已有進步, 每2個鐘2安, 好過無

男爵府

其實"奶樽蓋要扭鬆D", 會唔會漏奶呢?
因我間中發現條紗巾濕晒, 應該唔係由阿b口漏, 都唔知邊度漏??

複式洋房

"奶樽蓋扭鬆小小"係唔會漏奶架!

洋房

我阿B8月30號出世,試順產唔到先至開刀ga!個肚痛足19個鐘
阿仔現在吃2-3OZ,3-4個鐘/餐; :-P :-P
不過他就白晝同夜晚調轉!琴晚成點幾鐘先訓4點幾又醒至6點幾又訓!
my son life photos http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/fqxmak/my_photos

大宅

wah~~
我個 b 唔駛 5 分鐘就扯左 4 oz la
仲好似唔夠咁 tim...

子爵府

dearest,

你亞b 就好啦...咁快飲晒 ~
我亞b 飲親奶都半粒鐘ka
仲要掃風, 同換片 !! 搞掂晒都要1粒鐘
如果佢肯

首頁

尾頁

跳至