跳至

首頁

尾頁

大宅

BB唔肯食粥仔,點算 ?

亞b這個星期開始唔肯食粥仔,比其他食品比佢都係食小小就唔食.返而開支奶比佢就食晒.唔知點算,咁會唔會令佢唔夠營養呀?其實d粥好好味架,有次bb唔食,表哥試過話好食,結果比表哥食晒.我今日煮通粉,bb食了少少又唔食,我都唔知佢點解會咁,佢以前是中食b,食奶和粥都好快,唔勞氣.bb又冇吃0食.有冇人個bb都試過咁呀?有什麼方法解救 ?
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

大宅

Re: BB唔肯食粥仔,點算 ?

I want to know too! :-(

民房

oh my baby also like this, i want to know too.

侯爵府

畀面勳章

me 2 la 我kiu kiu要一小時先食完碗粥ar :tongue: :tongue: 我覺得都好睇佢胃口&心情ka...佢肚餓就食得快啲law.... 都試個食ニ啖唔食,唯有由佢law... :cry: :cry:

大宅

唉!我真係餵佢餵到就黎思覺失調,餐餐又係食成個鐘. 每次oo開飯,我就好大壓力,佢食其他嘢又好快架喎,就係唔like自己d嘢,我試過都好正架!

大宅

其實小朋友而家已經大個, 可能佢地已經開始唔中意食粥仔, 而係想食飯仔. 我個女就係咁. 煲左粥仔, 佢食少少就唔食. 但係到我地食飯, 佢就叫要食 mum mum. 咁唯有比佢食, 而且食個份量仲係唔少.

你地可以試下比小朋友食大人飯, 如果驚消化唔到, 可以煮林 d 飯, 又或者加 d 湯撈下佢. 比佢食多 d 蔬菜, 都會消化到. 我個女食左大人飯都有個幾月, 便便都冇問題. 不過食個份量就少囉.

複式洋房

我星期一試左個新粥,一向要威迫利透至肯食完婉弼的亞囡,竟然追住唔停咁食.
蘋果茸1/4 OR 1/2,刴碎(好碎)
魚肉-適量(百佳嬸嬸介紹用<腍魚>,好甜,少骨)
D粥甜甜地,囡囡好喜歡.你試下.
另外,我會用VCD歌仔吸引佢,等佢坐定食.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

大宅

你開歌仔, 唔好開畫面喎, 如果佢注意力放左享部電視度, 第時唔睇電視就唔肯食.

大宅

我都想知,唔該
akarisobb 寫道:

亞b這個星期開始唔肯食粥仔,比其他食品比佢都係食小小就唔食.返而開支奶比佢就食晒.唔知點算,咁會唔會令佢唔夠營養呀?其實d粥好好味架,有次bb唔食,表哥試過話好食,結果比表哥食晒.我今日煮通粉,bb食了少少又唔食,我都唔知佢點解會咁,佢以前是中食b,食奶和粥都好快,唔勞氣.bb又冇吃0食.有冇人個bb都試過咁呀?有什麼方法解救 ?

大宅

須唔須要帶bb去贂e生呀?
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

別墅

有D BB出牙會唔想食嘢架
我個B就係咁 人都瘦 :-( 後來發現出大牙

首頁

尾頁

跳至